Κουίκ για διόδια: «Οι πολίτες δεν μπορούν να είναι όμηροι»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Ευρεία γκάμα θεμάτων συζητήθηκε σήμερα το πρωί κατά τη συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δηλώσεις του ο κ. Κουίκ έθεσε το θέμα των διοδίων επισημαίνοντας ότι «ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπιρτζής θα αρχίσουν συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους».

Μάλιστα, ο υφυπουργός Επικρατείας ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί οι κάτοικοι του νομού Λάρισας να είναι όμηροι, όπως και οι κάτοικοι του νομού Φθιώτιδας, λόγω των διοδίων».

Απαντώντας σε ερώτηση της larissanet ο Κουίκ επισήμανε ότι «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σε ότι αφορά το θέμα των διοδίων.
Υπάρχει, όμως, σαφής πολιτική βούληση για εξορθολογισμό των τιμολογίων».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τη διαμόρφωση ειδικών τιμολογίων σε ότι αφορά τρίτεκνους, πολύτεκνους, άνεργους κλπ.

Σε ότι αφορά το έργο της Μεσοχώρας ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι θα ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό κ. Λαφαζάνη, ενώ γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρξει και συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με κυβερνητικά στελέχη.

Σχετικά με τα έργα ΕΣΠΑ ο υφυπουργός Επικρατείας επισήμανε την ανάγκη της απορρόφησης του συνόλου των κονδυλίων μέχρι το τέλος του 2015, ώστε από το 2016 να ξεκινήσει η νέα προγραμματική περίοδος.
«Ο τόπος δεν μπορεί να χάσει ούτε ένα ευρώ» τόνισε ο κ. Κουίκ.

Ο υφυπουργός Επικρατείας σε άλλο σημείο των δηλώσεών του έκανε ειδική μνεία στα προβλήματα που παρουσιάζει το Σύστημα Υγείας «το Σύστημα έχει καταρρεύσει, αυτοί που το κρατούν ζωντανό είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το ανθρώπινο δυναμικό», ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Υγείας, όπως και στις προσλήψεις που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα.

Απ’ την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στη δήλωσή του έθεσε την ανάγκη επιτάχυνσης των έργων ΕΣΠΑ, ενώ αναφέρθηκε στις πλημμύρες που έπληξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα περιοχές της Θεσσαλίας.
«Ήταν βροχοπτώσεις που όμοιες δεν υπήρξαν την τελευταία 100ετία» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο που έχει κατατεθεί στον κ. Βαρουφάκη για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κ. Αγοραστός ζήτησε «να ξεμπλοκαριστούν επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στο νέο επενδυτικό νόμο, ώστε να πληρωθούν οι άνθρωποι», ενώ έθεσε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης των έργων στη Μεσοχώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.