Κ. Αγοραστός: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ερασιτεχνισμούς σε βάρος της πατρίδας»

Σημείωσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ΠΝΠ

Το γεγονός ότι οι Περιφέρειες απέδειξαν στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση ότι είναι υπερκομματικά πατριώτες, υπέρ πάντων είναι η χώρα και οι Έλληνες και ότι θα δώσουν βαθμούς ελευθερίας και χρήσιμα εργαλεία για την κρίσιμη διαπραγμάτευση, για να επιτευχθεί κάτι καλύτερο για τη χώρα, υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Κώστας Αγοραστός, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την δέσμευση των αποθεματικών των δημοσίων φορέων. Όπως ανέφερε αναμένεται διόρθωση της Π.Ν.Π. από «υποχρεωτική», η δέσμευση των αποθεματικών να γίνει προαιρετική.

Όπως ανέφερε «καταθέσαμε πρόταση διαμόρφωσης ενός πλαισίου εθνικής συνεννόησης και κτισίματος σχέσης εμπιστοσύνης που ταυτόχρονα εξασφαλίζει και τη χρηματοδότηση των σημερινών αναγκών του κράτους. Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της περιόδου για την πατρίδα μας, εμείς μετά τις διαβεβαιώσεις προχωράμε σε εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες είναι πατριωτικές και εθνικές».

Ο Κ. Αγοραστός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε διαμορφώσει ένα σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προέκυπταν κατά τη διαπραγμάτευση και πρόσθεσε ότι η συναίνεση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αυτοσκοπό, ούτε μηχανιστική επίκληση, παρά να αποδεικνύεται καθημερινά και εμπράκτως.

«Ασφαλώς όλα τα παραπάνω τελούν υπό την αποκλειστική αίρεση πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε ειλικρινή προσπάθεια και δεν έχει δεύτερες σκέψεις με ολέθριες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες της. Δεν έχει δεύτερες σκέψεις για τις περιφέρειες και τη βιωσιμότητά τους. Δεν έχει δεύτερες σκέψεις για την αυτοτέλεια των Περιφερειών, υπογράμμισε.

Ο περιφερειάρχης έκρουσε κώδωνα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα στις πληρωμές, τόσο στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, όσο και σε έργα ή και άλλους τομείς της οικονομικής ζωής της χώρας. «Πρέπει να προλάβουμε την εποχή των χρεοκοπιών. Αν δε, χρεοκοπήσει ο ιδιωτικός τομέας, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα αναστρέψιμα», ανέφερε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αυτάρεσκους ερασιτεχνισμούς σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδας μας, γιατί η ζημιά θα είναι μεγάλη και ενδεχομένως ανεπανόρθωτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.