Κ. Καραμπάτσας: «Η παύση οφείλεται σε υπόγειο και μεθοδευμένο κλίμα»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα στη Λάρισα ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου και απελθών διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας, που εκτίμησε ότι η παύση του οφείλεται «σε υπόγειο και μεθοδευμένο κλίμα και συγκεκριμένες πράξεις με έντονα τα στοιχεία του φθόνου, μιας ομάδας ιδεοληπτικών και εμμονικών ανθρώπων με πρόσκαιρη εξουσία και με ισχυρές, όπως προκύπτει, αναφορές σε κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης των ιδίων, δυστυχώς, αντιλήψεων και αγκυλώσεων».

Ο Κ. Καραμπάτσας, που υπηρέτησε ως διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο «Αχιλλοπούλειο» και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από τις 21 Απριλίου 2010 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2015, σχεδόν 6 χρόνια, έκανε λόγο για μια αγχώδη, κοπιαστική και ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο και τόνισε ότι ανέβαζε συνεχώς ρυθμούς, με εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας με όλους και ευχαρίστησε τους γιατρούς και προσωπικό των νοσοκομείων που πέρασε, για την καλή συνεργασία, όπως και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστό για την εξαιρετικά ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία μας στα πλαίσια του ΕΣΠΑ με στόχο την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των υποδομών των νοσοκομείων.

Ο απερχόμενος διοικητής του Πανεπιστημιακού αναφέρθηκε αναλυτικά στη θητεία του στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας και για το Βόλο ανέφερε ότι θα είναι πάντα ένα ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή και την καρδιά του.
«Τον Αύγουστο του 2013 πήγαμε εκεί σε δύσκολες και ειδικές συνθήκες και σε 20 μήνες έγινε με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων μέσα και έξω από το νοσοκομείο ένα πολύ σημαντικό έργο», τόνισε.
Όπως ανέφερε, εντάχθηκαν και ολοκληρώθηκαν έργα αναβάθμισης εξοπλισμού μέσω του ΕΣΠΑ, όπως νέος αξονικός τομογράφος, μηχανήματα αιμοκάθαρσης και υπέρηχος για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κλπ. Παραδόθηκε η νέα ανακαινισμένη πτέρυγα για την Παθολογική Κλινική και τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης. Ολοκληρώθηκαν με ομόφωνες κρίσεις προσλήψεις 17 μόνιμων ιατρών, ενισχύθηκαν υπολειτουργούσες κλινικές με επικουρικό προσωπικό κλπ. Το Νοσοκομείο του Βόλου, αξιολογήθηκε το 2014 επίσημα από το Υπουργείο και παρουσιάστηκε σε ειδική πανελλήνια εκδήλωση ως ένα από τα κορυφαία της χώρας.
«Πάνω απ’ όλα όμως υπήρχε ένα εξαιρετικό κλίμα σύμπνοιας και εργασιακής ειρήνης. Όταν μας ζητήθηκαν από τον υπουργό κ. Κουρουμπλή παραιτήσεις δεν δίστασα στιγμή. Παρά τα υπομνήματα εκατοντάδων εργαζομένων στο νοσοκομείο αλλά και πολλών συλλογικών φορέων της Μαγνησίας (Σύλλογοι Νεφροπαθών, Τυφλών, ΑμεΑ, Θαλασσαιμικών, Διαβητικών), έκρινα πως δεν μπορώ να εμφανίζομαι γαντζωμένος σε καρέκλες, κάτι που είναι έξω από την κουλτούρα μου και τον κοινωνικό μου πολιτισμό»,ήταν η δήλωση του Κ. Καραμπάτσα.
Πρόσθεσε δε ότι η αξιολόγηση των συνεργατών και τα κείμενά τους για το έργο μου είχαν και έχουν ασυγκρίτως μεγαλύτερο βάρος στον αξιακό, προσωπικό και ηθικό μου κώδικα από το βάρος οποιουδήποτε διοριστηρίου ή συμβολαίου.

Φθάνοντας στην τρέχοντα μήνα και στην παύση του, ο Κ. Καραμπάτσας ανέφερε ότι ουδέποτε έβαλε στο έργο του κομματικές γραμμές και συνεργάστηκε άψογα με όλους βάζοντας μόνο μια προτεραιότητα: Να γίνεται σωστή και ποιοτική δουλειά στη δημόσια υγεία. «Ποτέ δεν λειτούργησα ως εντεταλμένος οιουδήποτε και η ομόθυμη και υπερκομματική αναγνώριση συνεργατών αλλά και της κεντρικής εξουσίας με πείθει πως βάδισα στο σωστό δρόμο», ανέφερε.
Ο απερχόμενος διοικητής εκτίμησε ότι η παύση του οφείλεται «σε υπόγειο και μεθοδευμένο κλίμα και συγκεκριμένες πράξεις με έντονα τα στοιχεία του φθόνου, μιας ομάδας ιδεοληπτικών και εμμονικών ανθρώπων με πρόσκαιρη εξουσία και με ισχυρές, όπως προκύπτει, αναφορές σε κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης των ιδίων, δυστυχώς, αντιλήψεων και αγκυλώσεων».
Τέλος, ευχήθηκε να αναλάβει καθήκοντα κάποιος καλύτερος από τον ίδιο, διότι υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό και η παραγωγικότερη εθνική μας επένδυση, άξιζαν τελικά κάθε μόχθο, άγχος και αφοσίωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.