Λαρισαίος νοσοκόμος εξέδιδε… ιατρικές γνωματεύσεις!

Πλαστή ιατρική γνωμάτευση εξέδωσε… ένας πρώην νοσοκόμος, προκειμένου δημόσιος υπάλληλος να λάβει αναρρωτική άδεια. Μόνο που η αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή παρατήρησε πως κάτι δεν ευσταθεί με τη… γνωμάτευση, ενώ ο γιατρός που φέρεται ότι υπέγραψε την «πάθηση» είχε άγνοια.

Έτσι ο 49χρονος πρώην νοσοκόμος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας όχι όμως και ο 48χρονος «ασθενής» δημόσιος υπάλληλος λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου.

Με τους αστυνομικούς, μετά από έρευνα στο σπίτι του πρώην νοσοκόμου, να εντοπίζουν τόσο φωτοαντίγραφα όσο και πρωτότυπες ιατρικές βεβαιώσεις και γνωματεύσεις γιατρών νοσοκομείων της Λάρισας.

Ο πρώην νοσοκόμος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», απολύθηκε το 2011 από νοσοκομείο της Λάρισας, όπου εργαζόταν, μετά από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου της Λάρισας όπου είχε παραπεμφθεί για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Ο Λαρισαίος πρώην νοσοκόμος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να εξέδωσε… ιατρική γνωμάτευση προκειμένου 48χρονος υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας του νομού, να λάβει αναρρωτική άδεια.

Ο δημόσιος υπάλληλος, στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατέθεσε τη γνωμάτευση στη Διεύθυνση όπου υπηρετεί και κατά τα προβλεπόμενα η πλαστή ιατρική γνωμάτευση κατατέθηκε και στην Υγειονομική Επιτροπή Χορήγησης Αναρρωτικών Αδειών Λάρισας, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν πρώτα ο «ασθενής» έλαβε την αναρρωτική άδεια και μετά εξετάσθηκε η αίτησή του από την Υγειονομική Επιτροπή ή αντίστροφα.

Μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής φαίνεται πως παρατήρησαν πως κάτι δεν πάει καλά με την «πάθηση», ενώ, όπως αποδείχθηκε και από την αστυνομική έρευνα, την ύπαρξη της γνωμάτευσης αγνοούσε και ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που φέρεται να την υπέγραψε.

Έκπληκτοι έμειναν ωστόσο οι αστυνομικοί, καθώς μετά από έρευνα στο σπίτι του πρώην νοσοκόμου, εκτός από ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, βρήκαν ασυμπλήρωτες ιατρικές βεβαιώσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, έγχρωμα φωτοαντίγραφα ιατρικών βεβαιώσεων – γνωματεύσεων που έφεραν στρογγυλή σφραγίδα αλλά και σφραγίδες διάφορων γιατρών τόσο του Γενικού όσο και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπως και υπαλλήλων των νοσοκομείων. Επίσης βρέθηκε και ένα ακριβές φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης… πιστοποίησης αναπηρίας στο όνομα του πρώην νοσοκόμου.

Τέλος στο αυτοκίνητο του πρώην νοσοκόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες δυο πρωτότυπες ιατρικές γνωματεύσεις – βεβαιώσεις (με ημερομηνία του περασμένου καλοκαιριού) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με στοιχεία ασθενών, βεβαιώσεις που φέρουν σφραγίδες και υπογραφές γιατρών, προϊσταμένων τμημάτων αλλά και τη στρογγυλή σφραγίδα του νοσοκομείου.

Ο πρώην νοσοκόμος θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών, μεταξύ άλλων για πλαστογραφία πιστοποιητικών, ενώ όπως προαναφέρθηκε, ο δημόσιος υπάλληλος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.