ΛΑΣ: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των διοδίων

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, παραχώρησε χθες στη Λάρισα η Λαϊκή Συσπείρωση, οι σύμβουλοι της οποίας τόνισαν ότι αυτά που ψηφίστηκαν με το ΠΕΠ, είναι αυτά που είπε ο Χάαν και όλα υποτάσσονται στην ανταγωνιστικότητα: η έρευνα, η καινοτομία, η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, τα ευρυζωνικά δίκτυα, ενέργεια – περιβάλλον – υποδομές μεταφορών, κλπ, όλα στην υπηρεσία των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ, το ΕΣΠΑ, το νέο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Θεσσαλίας και κάθε άλλο ΠΕΠ, είναι εργαλεία που υπηρετούν τους ίδιους στόχους. Το 63% των διαθέσιμων κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία συμβάλλουν άμεσα στην κερδοφορία των μονοπωλίων, πάνω δε από το 45%, επιστρέφει άμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ, ενώ το υπόλοιπο λυμαίνεται η ντόπια αστική τάξη. Οι πόροι κατευθύνονται σε σχέδια, έργα και δράσεις για την απελευθέρωση των αγορών και τις ιδιωτικοποιήσεις, που οδηγούν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΛΑΣ καλεί τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να συγκαλέσει άμεσα Περιφερειακό Συμβούλιο για τα άμεσα προβλήματα και ιδιαίτερα το πρόβλημα των διοδίων.

Η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ εκτιμά ότι τα κονδύλια του ΠΕΠ, ΕΣΠΑ, ΣΕΣ, κλπ. πρέπει να διατεθούν για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τα μονοπώλια και ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι θα επιβιώσει αν δεν πολεμήσει με νύχια και με δόντια αυτήν την πολιτική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.