Νέος Μητροπολίτης Ελασσώνος ο Αρχιμ. Χαρίτων Τούμπας

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος Αρχιμ. Χαρίτων Τούμπας, εξελέγη πριν από λίγο νέος Μητροπολίτης Ελασσώνος.

Τα Μέλη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξαν τον Αρχιμ. Χαρίτων με ψήφους 68.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιμ. Χαρίτων διακόνησε μέχρι τελευταία στιγμή τον μακαριστό Μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Βασίλειο, ενώ πρόκειται για κληρικό με εκκλησιαστικό ήθος, σεμνό και ταπεινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr o εψηφισμένος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων (κατά κόσμον Χρίστος Τούμπας) γεννήθηκε στην Κοζάνη.

Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ενώ σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1996 και Πρεσβύτερος του 1998.

Διετέλεσε ως εφημέριος Ιεροκήρυκας στην Ι.Μ. Λαγκαδά και απο το 2000 ως Ιεροκήρυκας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος.

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ενημερωθήκαμε σήμερα από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος για την εκλογή του Αρχιμανδρίτη κ. Χαρίτωνα Τούμπα ως νέου Μητροπολίτη Ελασσόνας.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η Ιερά Σύνοδος αναγνώρισε την μέχρι σήμερα προσφορά του στην Μητρόπολή μας και τον επέλεξε ως τον νέο Ποιμενάρχη Ελασσόνας.

Σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, η στήριξη της Εκκλησίας και ο παρηγορητικός λόγος της αγάπης, μετριάζει τα προβλήματα και τον πόνο των ανθρώπων. Είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος μας Μητροπολίτης θα συνεχίσει το θέαρεστο έργο του προκατόχου του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Βασιλείου και η εκλογή του θα σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο ενότητας, προσφοράς, πνευματικότητας και συνεργασίας για την Μητρόπολή μας.

Ως Δήμαρχος Ελασσόνας και εκ μέρους όλων των πολιτών τον υποδεχόμαστε με αισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και ελπίδας και αναμένουμε με ανυπομονησία την ενθρόνισή του ώστε να αναφωνήσουμε όλοι μαζί «Άξιος»», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ελασσώνος.

ΠΗΓΗ: romfea.gr

Δήμαρχος Ελασσόνας: Αξιος

Μα χαρά και συγκίνηση έγινε δεκτή στην Ελασσόνα η απόφαση της Ιεραρχίας.

Ο δημαρχος Ελασσόνας Γ. Πασχόπουλος, με δήλωση του τονίζει τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ενημερωθήκαμε σήμερα από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος για την εκλογή του Αρχιμανδρίτη πατέρα Χαρίτωνα Τούμπα ως νέου Μητροπολίτη Ελασσόνας.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η Ιερά Σύνοδος αναγνώρισε την μέχρι σήμερα προσφορά του στην Μητρόπολή μας και τον επέλεξε ως τον νέο Ποιμενάρχη Ελασσόνας.

Σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, η στήριξη της Εκκλησίας και ο παρηγορητικός λόγος της αγάπης, μετριάζει τα προβλήματα και τον πόνο των ανθρώπων. Είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος μας Μητροπολίτης θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του προκατόχου του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Βασιλείου και η εκλογή του θα σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο ενότητας, προσφοράς, πνευματικότητας και συνεργασίας για την Μητρόπολή μας.

Ως Δήμαρχος Ελασσόνας και εκ μέρους όλων των πολιτών τον υποδεχόμαστε με αισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και ελπίδας και αναμένουμε με ανυπομονησία την ενθρόνισή του ώστε να αναφωνήσουμε όλοι μαζί «Άξιος».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.