Νεκρά ψάρια στον Πηνειό!

Φωτό αρχείου

Συνηθισμένο φαινόμενο τείνει να γίνει πια για τον Πηνειό η εικόνα με τα νεκρά ψάρια.

Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες μικρά ψάρια, κείτονται νεκρά στο ποτάμι, στο ύψος του Ευαγγελισμού, δημιουργώντας ένα θέαμα τουλάχιστον αποκρουστικό στους περαστικούς.

Και το άσχημο σκηνικό της εικόνας αυτής έρχονται να συμπληρώνουν τα μαύρα νερά και φυσικά η δυσοσμία που διαχέεται «πλουσιοπάροχα» στην γύρω περιοχή.

Το δυσάρεστο θέαμα αντίκρισαν όσοι έτυχε να περάσουν τις τελευταίες ώρες από το συγκεκριμένο σημείο, παρατηρώντας ένα τεράστιο πλέγμα από ψάρια, που βλέποντάς τα κανείς από μακριά έμοιαζαν σαν φύκια.

Τα ψάρια επιπλέουν στην επιφάνεια και κάποια από αυτά, έχουν έξω το κεφάλι τους ακόμη, δείχνοντας την απέλπιδα προσπάθειά τους, να αναπνεύσουν, να σωθούν.

Αναμφίβολα πρόκειται για οικολογική καταστροφή, που επήλθε λόγω της γενικότερης ρύπανσης του ποταμού.

Η εμφάνιση των νεκρών ψαριών κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού, από την Εθνική Οδό στο ύψος των Τεμπών, είναι συχνή τα τελευταία χρόνια και δείγμα της μόλυνσης των νερών του ποταμού σε συνδυασμό με τη μείωση της στάθμης.

Πάντως παρά τους ελέγχους κατά καιρούς των αρμόδιων υπηρεσιών, κάθε φορά που εντοπίζονται νεκρά ψάρια στο ποτάμι, λύση δεν έχει δοθεί και το πρόβλημα δείχνει να διαιωνίζεται…

(Ρεπορτάζ της Σοφίας Ορφανιώτη στην εφημερίδα «Ελευθερία»)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.