Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Ορκίστηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό ωδείο το νέο δημοτικό καθώς και τα τοπικά συμβούλια της πόλης σε μια διαδικασία που εξέπεμπε πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας.

Κατα τη διάρκεια της ομιλία τους οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων -πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης- εξεδήλωσαν τη διάθεσή τους να συνεργαστούν με τον Απόστολο Καλογιάννη σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της πόλης.

«Οι Λαρισαίοι με την ψήφο τους αποφάσισαν την αλλαγή σελίδας στο δήμο. Ο δικός μας αγώνας θα είναι αγώνας στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη μια και ενημέρωσης των πολιτών από την άλλη. Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και αρχή μας είναι όλα γνωστά στους πολίτες και όλα για τους πολίτες».

Με τα λόγια αυτά ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης έδωσε το πολιτικό του στίγμα τονίζοντας παράλληλα πως προτεραιότητά του είναι να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη «παρών στις λαϊκές συνελέυσεις σε κάθε γειτονιά όπου θα συναποφασίζονται τα πάντα» ενώ επεσήμανε για μια ακόμη φορά την θέλησή του να αναβαθμίσει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχει ανάγκη συστράτευσης και αγώνα με βασικές αρχές την εντιμότητα, τη διαφάνεια και το δημοκρατικό ήθος» τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

«Να μη χαθεί ούτε μια μέρα» ζήτησε η Ρένα Καραλαριώτου στη δική της ομιλία δηλώνοντας ξεκάθαρα πως θα σταθεί δίπλα στο νέο δήμαρχο για να βοηθήσει στο έργο του, ενώ έκανε λόγο για «επιτακτική ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διοίκησης».

«Είμαστε περήφανοι για όλα όσα πραγματοποιήσαμε στα 16 χρόνια της διοίκησής μας» δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης ο οποίος τόνισε πως θα βρεθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο με την πρόθεση να βοηθήσει και οχι να ασκήσει στείρα αντιπολίτευση.

«Μας ενώνει η αγάπη για τη Λάρισα» δήλωσε ο Έκτορας Νασιώκας ο οποίος σημείωσε πως η παράταξή του θα πορευτεί με διάθεση συναίνεσης, συνεργασίας και συνεννόησης».

«Θα είμαστε δίπλα στη νέα δημοτική αρχή με διάθεση δημιουργικής αντιπολίτευσης» δήλωσε ο Ντίνος Διαμάντος ο οποίος ζήτησε να «χτίσουμε επάνω στα θετικά όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών της πόλης».

«Λαϊκή αντιπολίτευση και προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων» υποσχέθηκε ο Γιώργος Λαμπρούλης ο οποίος δήλωσε πως η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι «το μάτι και το αυτί του πολίτη μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.