Παρέμβαση Μάξιμου για τα διόδια

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα των Διοδίων Μοσχοχωρίου αλλά και της υλοποίησης έργων ασφάλειας στην παλαιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στην ερώτηση του ο πρώην υπουργός επισημαίνει τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα σημειώνονται πολλά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα στη παλαιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας, με πιο πρόσφατο αυτό στις 23 Ιουλίου 2014, όπου χάθηκαν οι ζωές τριών νέων παιδιών, σε σύγκρουση με νταλίκα.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, οι οποίοι έχουν προχωρήσει και σε έντονες διαμαρτυρίες, ο συγκεκριμένος δρόμος έχει αποκτήσει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, κυρίως από φορτηγά και νταλίκες, εξαιτίας της λειτουργίας των διοδίων Μοσχοχωρίου, γεγονός που είχαμε θέσει υπ όψιν και της προηγούμενης ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου. Τα οχήματα επιλέγουν τη διαδρομή αυτή με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν το υψηλό αντίτιμο των Διοδίων, το οποίο είναι ένα από τα ακριβότερα στην Ελλάδα.

Η παλαιά Εθνική Οδός Βόλου-Λάρισας, όμως, κατασκευασμένη πριν από πολλές δεκαετίες με τις περιορισμένες προδιαγραφές εκείνης της εποχής, δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια ασφάλειας ενός αυτοκινητόδρομου αυξημένης κίνησης -ιδιαίτερα με βαρέα οχήματα- με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε δρόμο «καρμανιόλα». Γι’ αυτό οι φορείς της περιοχής και η τοπική κοινωνία έχουν από καιρό ζητήσει είτε την κατάργηση ή τη μεταφορά των διοδίων Μοσχοχωρίου είτε τη δραστική μείωση του αντιτίμου τους.

Όπως αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, (σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΣΤΡΑ 23/07/14), η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε ζητήσει από τον Οκτώβριο του 2013 την αρμοδιότητα για την υλοποίηση έργων αύξησης της ασφάλειας των οδικών τμημάτων της παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου-Λάρισας, αλλά το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών δεν έχει κάνει ακόμη δεκτό το αίτημα».

Κατόπιν τούτων, ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. Ποια λύση προτίθεστε να δώσετε στο πρόβλημα των Διοδίων Μοσχοχωρίου, το υψηλό αντίτιμο των οποίων ωθεί πολλούς οδηγούς, ιδιαίτερα βαρέων οχημάτων, να παρακάμπτουν την Εθνική Οδό και να ταξιδεύουν μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου-Λάρισας, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων;
2. Προτίθεσθε να αποδώσετε την ευθύνη για τα έργα ασφάλειας στην παλαιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας; Αν όχι, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα προχωρήσει σε έργα ασφάλειας στον συγκεκριμένο δρόμο και πότε;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.