«Πρακτικά εκτός λειτουργίας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο»

Σε δήλωση του Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, βουλευτή Λάρισας με το ΠΟΤΑΜΙ και υπεύθυνου του Τομέα Υγείας του κόμματος, για τα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Έχουμε πολλές φορές τονίσει τις τελευταίες εβδομάδες πως το ΕΣΥ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε οριακή κατάσταση τόσο από άποψη πόρων όσο και από άποψη προσωπικού. Το ΕΣΥ υπάρχει και λειτουργεί κυριολεκτικά χάρη στον πατριωτισμό του προσωπικού του.

Η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όμως, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα της Θεσσαλίας είναι πρακτικά εκτός λειτουργίας. Ζωτικά μηχανήματα, όπως ο στεφανιογράφος είναι μονίμως εκτός λειτουργίας, οι εφημερίες των γιατρών και οι υπερωρίες του προσωπικού παραμένουν απλήρωτες, με συνέπεια την επίσχεση εργασίας, και οι προμήθειες έχουν ανασταλεί επ’ αόριστον, καθώς το νοσοκομείο παραμένει εδώ και εβδομάδες ακέφαλο χωρίς Διοικητή και Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεν είναι η ώρα ιστορικών αναδρομών και απόδοσης ευθυνών. Αυτή θα έρθει, αν και όταν ομαλοποιηθεί η εκρηκτική κατάσταση που σοβεί κινδύνους για όλη τη Θεσσαλία.

Καλούμε τη νέα Διοίκηση της Υ.ΠΕ, που κληρονόμησε τα προβλήματα, να μην υιοθετήσει την προκατάληψη, τη μεροληψία και την αδιαφορία που μεταξύ άλλων πολλών έσπρωξαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο χείλος του γκρεμού. Το νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα υποστήριξη σε προσωπικό και ενίσχυση της χρηματοδότησης. Οι περικοπές των δεδουλευμένων και οι περαιτέρω περικοπές εφημεριών δεν αποτελούν αποδεκτή λύση.

Το ΠΓΝ Λάρισας είναι πανελλήνιος πρωταθλητής σε περικοπές την περασμένη πενταετία, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τον εφημεριακό του φόρτο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες λίγες μέρες η Διοίκηση της Υ.ΠΕ θα καταφέρει να βρει τρόπο να εξοφλήσει στο ακέραιο τα δεδουλευμένα του προσωπικού και να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου για το υπόλοιπο του έτους.

Παρόλο που διαφωνούμε ριζικά με τις παλαιοκομματικές διαδικασίες επιλογής και διορισμού διοικήσεων που υιοθετεί η κατά τα άλλα αριστερή μας κυβέρνηση, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε την ανάγκη άμεσου διορισμού Διοκητή και ΔΣ στο νοσοκομείο. Τίποτε δεν είναι πιο καταστροφικό από το κενό που το ίδιο το Υπουργείο δημιούργησε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.