Άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας από τον οποίο θα ζητηθεί να «παγώσουν» οι προγραμματισμένες εξώσεις φοιτητών από την εστία, λόγω αδυναμίας καταβολής του προβλεπόμενου χρηματικού ποσού.ε
Το θέμα έφερε στο περιφερειακό συμβούλιο το απόγευμα της Τρίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Μπούτας, σημειώνοντας πως δύο φοιτητές πρόκειται να απομακρυνθούν από την εστία επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις μερικές εκατοντάδες ευρώ.
Ο περιφερειάρχης στην απάντησή του εκτίμησε πως προφανώς οι φοιτητές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα είναι πολύ περισσότεροι από δύο, και συμπλήρωσε πως άμεσα, αύριο το πρωί, θα έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΕΙ ώστε ο τελευταίος να παραστεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο και να δοθεί λύση.
«Θα επικοινωνήσω αύριο με τον πρόεδρο για να παγώσουν οι διαδικασίες και να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση. Ο καθένας έχει ένα δράμα στο σπίτι του. Αυτά τα παιδιά μπορεί να έχουν άνεργους γονείς» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αγοραστός.
Να καταγράψει τα δημόσια κτήρια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εστίες για σπουδαστές, πρότεινε από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σταμπούλης.
Α.Ρ.
Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2014/12/16/protovoulia-agorastou-gia-pagoma-ton-exoseon-sti-fititiki-estia-tou-ti/































