Αχελώος: «Στα κάγκελα» με Σκουρλέτη – Ζητούν συνάντηση με Τσίπρα

«Στα κάγκελα» βρίσκονται αυτοδιοικητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλίας μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, όπου ουσιαστικά εισέπραξαν… μισό «ναι» για το φράγμα της Μεσοχώρας και ολοκληρωτικό «όχι» για την ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω του του Αχελώου.

Σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία δηλώσεις επί του θέματος έκαναν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, αλλά και ο Ρίζος Μαρούδας – εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας.

Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν ζητούν από την κυβέρνηση άμεσα ο κ. Σκουρλέτης να υπογράψει την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το φράγμα της Μεσοχώρας.

Παράλληλα, εκφράστηκε το αίτημα να αναθεωρήσει ο υπουργός την άποψή του για την εκτροπή του άνω του του Αχελώου, αλλά και να υποστηρίξει η Κυβέρνηση το Διαχειριστικό Σχέδιο Υδάτων Θεσσαλίας στην εκδίκαση που θα υπάρξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε σειρά δράσεων για τις επόμενες ημέρες:

1. Ευρεία σύσκεψη με βουλευτές, δημάρχους και παραγωγικούς φορείς έως το τέλος Φεβρουαρίου.

2. Αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, ώστε «να πάρει τη μεγάλη απόφαση» όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

3. Θα γίνουν από πλευράς Θεσσαλίας οι απαραίτητες ενέργειες για την υποστήριξη των Διαχειριστικών Σχεδίων Υδάτων της περιοχής.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.