Στη Λάρισα το 10ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης

2.500 χορευτές, 100 μουσικοί, μέλη των Δ.Σ. των 431 Ποντιακών Σωματείων από όλα τα μέρη της Ελλάδας καθώς και φίλοι της διοργάνωσης θα βρεθούν εφέτος στην Λάρισα στο καθιερωμένο ετήσιο Πανελλαδικό Φεστιβάλ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης (ΕΑΚΛ) ώρα έναρξης: 19.00-Είσοδος ελεύθερη.

Το δέκατο κατά σειρά και επετειακό φεστιβάλ της Ομοσπονδίας είναι αφιερωμένο στην μνήμη του ποντιακής καταγωγής συγγραφέα και δημοσιογράφου, Δημήτρη Ψαθά και σε αυτό θα τιμηθεί το συνολικό έργο του αλλά και η προσφορά του στη διάσωση της προσφυγικής μνήμης.

Πολλαπλώς επετειακό το φετινό φεστιβάλ, μνημονεύει την ίδρυση της Π.Ο.Ε και τα δέκα χρόνια πορείας της στην κοινωνία τιμώντας την πορεία αυτήν στο πρόσωπο του πρώτου προέδρου της Ομοσπονδίας, καθηγητού Καρδιολογίας κ. Παρχαρίδη Γεώργιου. Παράλληλα αφιερώνεται το δέκατο αυτό έτος ζωής της Ομοσπονδίας στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στο κλίμα του Πανελλαδικού φεστιβάλ θα διοργανωθούν συνοδευτικές αυτού εκδηλώσεις στην πόλη της Λάρισας, την περίοδο αμέσως μετά της κεντρικής εκδήλωσης του Σαββάτου :

Η έκθεση φωτογραφίας “Ανέσπερος Πέτρα” (Ενότητα Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας) της κυρίας Λένας Σαββίδου, θα φιλοξενείται στο Θέατρο Ο.Υ.Η.Λ. με στόχο την προβολή του ποντιακού θρησκευτικού πολιτισμού στην τοπική κοινωνία, με έμφαση την μαθητιώσα νεολαία.

Επίσης, τις επόμενες του Φεστιβάλ ημέρες θα ακολουθήσουν προβολές των ταινιών του Δημήτρη Ψαθά, σε διάφορες αίθουσες της πόλης, με οργανωτές τα Ποντιακά Σωματεία της Λάρισας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.