Στις 2.500 ευρώ η επίθεση στην εισαγγελέα Λάρισας!

«Μου είπε ότι είχε υποχρέωση σε έναν κρατούμενο μεγαλοποινικό ο οποίος τον πίεζε… Μου είπε για μια εισαγγελέα στη Λάρισα που δεν μεταχειριζόταν καλά τον ποινικό και ήθελε να την τρομάξει, χωρίς όμως να χτυπήσει κανείς.

Μου ανέφερε ότι στην πραγματικότητα δεν ήθελε να το κάνει γιατί δεν ήθελε να βρεθεί πάλι στη στενή. Είπε στο ταξίδι μας στη Λάρισα ότι είχε μαζί του κάποια εκρηκτικά, ζελατοδυναμίτιδα, που τα είχε κρυμμένα στο ηχείο». Αυτό είναι ένα απόσπασμα από την κατάθεση που έδωσε ένας 40χρονος για τη βομβιστική επίθεση με στόχο την εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων που σημειώθηκε στις 20 Ιουλίου 2013 στην κατοικία της στην οδό Μανδηλαρά στη Λάρισα.

«Το Βήμα» παρουσιάζει τον άγνωστο δικαστικό φάκελο σε μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος που πλέον στοχεύει ανταποδοτικά δικαστικούς λειτουργούς. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε στις 19 Μαρτίου 2014, κατηγορούμενοι γι’ αυτή την επίθεση είναι ένας 40χρονος και ένας 45χρονος από τον Πειραιά που συνελήφθησαν σχεδόν αμέσως μετά την έκρηξη της βόμβας, ενώ ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται ένας ισοβίτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η επίθεση κατά της κυρίας Πετράκη είχε κοστολογηθεί από τον ισοβίτη για 2.500 ευρώ. Και ενώ ένας εκ των συλληφθέντων έδωσε αναλυτική κατάθεση, ο δεύτερος ανέφερε στην Αστυνομία: «Ηθελα τα εκρηκτικά για ψάρεμα. Δεν είχα ποτέ καμία επαφή με άνθρωπο της φυλακής. Μόνος μου έφτιαξα τη βόμβα και μόνος μου αποφάσισα να τη βάλω. Κανένας δεν μου έδωσε εντολή. Το έκανα γιατί είμαι τρελός και έχω πρόβλημα στο κεφάλι…».

Ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Γλύκας που εκπροσωπεί νομικά τον 40χρονο είπε ότι «ο πελάτης μου ανέφερε με ειλικρίνεια όλα τα πραγματικά περιστατικά και παραδέχθηκε το λάθος του. Τα υπόλοιπα θα κριθούν στη δικαστική αίθουσα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Νοεμβρίου 2012 είχε σημειωθεί ανεξιχνίαστη βομβιστική επίθεση στην κατοικία της προέδρου Εφετών κυρίας Παρασκευής Καλαϊτζή στο Χαλάνδρι.

Πηγή: tovima.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.