Συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους για τα διόδια

Ενόψει της δίκης σήμερα Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, ανάμεσα σε όσες προηγήθηκαν αλλά και σε όσες θα ακολουθήσουν, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους και υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων» έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο και καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης σήμερα Παρασκευή 31/10, 10π.μ. έξω από τα δικαστήρια Λάρισας. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο, «μόνο μέσα στο χρονικό διάστημα που διανύουμε παραπέμφθηκαν (1 και 17/10) και συνεχίζουν να παραπέμπονται (31/10 και στις 24 & 26/11) σε δίκες, δεκάδες Θεσσαλοί πολίτες για τις κινητοποιήσεις των περασμένων χρόνων στους σταθμούς διοδίων. Ταυτόχρονα κοινοποιούνται μπιλιέτα σε πολίτες με χρεώσεις ποσών από διελεύσεις που συνοδεύονται από απειλητικές επιστολές για 20πλάσιες χρεώσεις σε περίπτωση που δεν πληρωθούν σε διάστημα 15 ημερών.
Το σήριαλ της παρατεταμένης ομηρίας και το σύρσιμο στα δικαστήρια όσων αντιστάθηκαν στην ληστρική εκμετάλλευση των δημόσιων δρόμων από τους μεγαλοεργολάβους, συνεχίζεται. Κι όμως είναι ακόμα νωπό το αίμα των τριών νέων ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους λίγα μόλις μέτρα έξω από τα σπίτια τους, πάνω στην Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου. Αλλά και τα θανατηφόρα αρκετές φορές τροχαία δυστυχήματα τόσο στην Π.Ε.Ο. όσο και στους παράδρομους της Ε.Ο. δεν σταμάτησαν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν.
Και δεν θα σταματήσουν, γιατί απλά η ύπαρξη των 3 σταθμών διοδίων μέσα στο νομό Λάρισας και οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές τους, έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτροπή της οδικής κυκλοφορίας από την Ε.Ο. στο οδικό δίκτυο καρμανιόλα των παράδρομων και της Π.Ε.Ο.».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.