Συγκεντρώσεις με … φόντο την ορκωμοσία του περιφερειακό συμβούλιο

Δρακόντεια μέτρα στη Λάρισα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Λάρισας, με αφορμή το… ραντεβού που δίνουν έξω από το δημοτικό ωδείο Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές, με …αφορμή την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η έλευση του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα προκειμένου να ορκιστεί περιφερειακός σύμβουλος, προκαλεί αντιδράσεις και δημιουργεί «εύφλεκτο» κλίμα.

Μέλη της Χρυσής Αυγής, προανήγγειλαν συγκέντρωση έξω από το δημοτικό ωδείο όπου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία, μιάμιση ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 7 το απόγευμα.

Παράλληλα, γίνεται κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας σε αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ το κάλεσμα προσυπογράφει και η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας. Επίσης, με ανακοίνωσή της, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στηρίζει την αντιφασιστική συγκέντρωση , όπως και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «τα τελευταία χρόνια, στην ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία διαρκούς εκφασισμού στην οποία συμμετέχουν, με διαφορετικούς ρόλους και ταχύτητες, διάφοροι κοινωνικοί και πολιτικοί μηχανισμοί. Η Χ.Α είναι ο ακρογωνιαίος λίθος εξωτερίκευσης αυτής της προσπάθειας έχοντας την στήριξη τόσο του συστήματος όσο και των media».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.