Τη λήστεψαν μετά την ανάληψη από τράπεζα!

Το ένα μετά το άλλο καταγράφονται στη Λάρισα τα περιστατικά ληστειών σε βάρος γυναικών, μετά από ανάληψη χρημάτων από τράπεζα. Θύμα αυτή τη φορά μια 71χρονη γυναίκα από τον Πλατύκαμπο από την οποία, χθες το μεσημέρι, άγνωστος άνδρας έκλεψε 2.000 ευρώ τα οποία «σήκωσε» λίγη ώρα νωρίτερα από περιφερειακό τραπεζικό υποκατάστημα.Είναι το τρίτο περιστατικό που καταγράφεται σε διάστημα λίγων ημερών. Προηγήθηκε η ληστεία γυναίκας την οποία αιφνιδίασε άγνωστος άνδρας στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας που διαμένει κλέβοντας τα χρήματα που μόλις είχε πάρει από τράπεζα.

Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε πάλι σε Λαρισαία, από την οποία πρόσφατα, δυο μαυροφορεμένες γυναίκες, εκμεταλλευόμενες τη στενότητα χώρου στις δημόσιες τουαλέτες της Κεντρικής πλατείας έκλεψαν 5.000 ευρώ που επίσης μόλις είχε πάρει από τον τραπεζικό της λογαριασμό.Όπως είναι γνωστό, οι δράστες μπαίνουν στις τράπεζες και για να μην κινήσουν υποψίες, περιμένουν στην αναμονή για την υποτιθέμενη συναλλαγή τους, παριστάνοντας τους πελάτες.

Στην πραγματικότητα ωστόσο παρακολουθούν τις συναλλαγές για να «αλιεύσουν» τα υποψήφια θύματά τους, συνήθως γυναίκες, που κάνουν ανάληψη και στη συνέχεια παρακολουθούν το υποψήφιο θύμα, επιλέγοντας απλά τον χρόνο και τον τόπο που θα δράσουν.Το ίδιο συνέβη και χθες το μεσημέρι, όταν η 71χρονη από τον Πλατύκαμπο, συνοδευόμενη από δυο εγγονές της, απευθύνθηκε σε τραπεζικό υποκατάστημα περιφερειακής οδού στη Λάρισα. Η 71χρονη προχώρησε στην ανάληψη 2.000 ευρώ και επιβιβάσθηκε σε αυτοκίνητο με τις εγγονές της για να επιστρέψει στο σπίτι της στον Πλατύκαμπο.

Μόνο που στη διαδρομή τις ακολούθησαν και οι δυο δράστες οι οποίοι αιφνιδίασαν την 71χρονη που μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητό της, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άνδρα. Μάλιστα, ο δράστης προκειμένου να αρπάξει την τσάντα της ανυποψίαστης γυναίκας, την απώθησε με βία με αποτέλεσμα αυτή να τραυματισθεί πέφτοντας και να μεταφερθεί στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με κάταγμα στο πόδι, σύμφωνα με μαρτυρίες.Ο δράστης επιβιβάσθηκε στη συνέχεια σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν. Παράλληλα ξεκίνησαν και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για εντοπισμό των δραστών ενώ λίγη ώρα αργότερα, στην περιοχή του Συκουρίου, εντοπίστηκαν δυο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, κάτοικοι χωριού της Λάρισας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε η τσάντα της 71χρονης με τα ατομικά της έγγραφα, φάρμακα κλπ, όχι όμως και τα χρήματα.Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι δυο αλλοδαποί ισχυρίζονται ότι νωρίτερα βρήκαν πεταμένη την τσάντα της γυναίκας σε περιοχή όπου είχαν πάει για να συγκεντρώσουν παλαιά μεταλλικά αντικείμενα. Οι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν και σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.