Χωρίς Αγιο Φως φέτος η Θεσσαλία

Δεν θα διατεθεί φέτος πολεμικό αεροσκάφος για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από την Αθήνα στη Λάρισα και στη Θεσσαλία.

Όπως έγινε γνωστό χθες, με κυβερνητική εντολή, δεν θα πετάξουν στρατιωτικά αεροσκάφη (συνήθως C -130), για να μεταφέρουν το Άγιο Φως από την Αθήνα σε επαρχιακά αεροδρόμια και σε αυτό της Λάρισας.

Το βέβαιο είναι, ότι θα μεταφερθεί κανονικά το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, αλλά δεν θα γίνει υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους, όπως γινόταν ως τώρα.

Με προσφορά της εταιρίας AEGEAN- OLYMPIC, θα διατεθούν αεροσκάφη για μεταφορά του Αγίου Φωτός, σε ορισμένα αεροδρόμια της χώρας. Παραμένει άγνωστο, αν θα βρεθεί τρόπος, από την Εκκλησία, με άλλα μέσα, να φτάσει το Άγιο Φως και στη Λάρισα.

Είχαν προηγηθεί, προηγούμενες ημέρες, πιέσεις προς την κυβέρνηση, να μην γίνει η μεταφορά με έξοδα του ελληνικού κράτους. Μάλιστα, η Ένωση Αθέων, είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο σε συναρμόδια υπουργεία, ζητώντας την κατάργηση της αεροπορικής μεταφοράς από τα Ιεροσόλυμα.

Το θέμα, φυσικά απασχολεί έντονα την Εκκλησία της Ελλάδος και γίνονται διάφορες σκέψεις, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, σε συνεννόηση και με μητροπόλεις.

(Ρεπορτάζ του Ευάγγελου Ρηγόπουλου στην εφημερίδα «Ελευθερία»)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.