Του Γιάννη Ανδρεάκη
Τη σαφή του θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεών του σήμερα το δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.
Οι δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων, όπως και των εκπροσώπων φορέων, έγιναν ενόψει το εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.
«Το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό, το οποίο όλοι πρέπει να προστατεύουμε» υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης και πρόσθεσε πως «είμαστε απέναντι στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης, η οποία όπου υπήρξε είχε αρνητικά αποτελέσματα».
Παράλληλα, ο δήμαρχος Λαρισαίων επισήμανε την ανάγκη «εκπαίδευσης όλων στην ορθολογική διαχείριση του νερού».
Απ’ την πλευρά της η Όλγα Κοτσελίδου – γενική διευθύντρια της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα με επωνυμία «Υδάτινες Γέφυρες» που πραγματοποιεί η ΕΔΕΥΑ σε συνεργασία με τη «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS».
Στη Λάρισα οι εκδηλώσεις του προγράμματος κορυφώνονται την Παρασκευή 5 Ιουνίου με την πραγματοποίηση πανελλαδικής ημερίδας στη ΔΕΥΑΛ με κεντρικό θέμα το Περιβάλλον.
Ο κ. Κοτσελίδου επισήμανε στις δηλώσεις της πως «το νερό είναι φυσικός πόρος εν ανεπαρκεία», τονίζοντας πως «η ΔΕΥΑΛ είναι πρωτοπόρα στις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης».
Ο Βαγγέλης Κουκιάσας, πρόεδρος του Δικτύου «Μεσόγειος SOS» αρχικά εκφράστηκε με απόλυτα θετικά λόγια για το γεγονός ότι ο Πηνειός έχει ενταχθεί αρμονικά στον αστικό ιστό της πόλης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος «Υδάτινες Γέφυρες» που είναι, μεταξύ άλλων: «Να φέρει κοντά της ΔΕΥΑ με τους πολίτες και να συμβάλει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση».
Ο κ. Κουκιάσας έκανε ειδική μνεία στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Λάρισα και συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα, στις 6, στο χώρο μπροστά από τα Αρχαίο Θέατρο στην οδό Βενιζέλου και αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην έδρα της ΔΕΥΑΛ, όπου θα διεξαχθεί σεμινάριο για τις τεχνικές κοινωνικής διαβούλευσης.
Εκ μέρους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας η κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου – Καλούση αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποιούν σχολεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ειδικά στα προγράμματα που αφορούν την ορθή χρήση του νερού.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες» που διεξάγεται στην Κοίτη του Πηνειού μετέχουν στις δράσεις του 250 Λαρισαίοι μαθητές από την Α΄ έως τη ΣΤ΄ Δημοτικού.
Τον ΦΟΔΣΑ νομού Λάρισας εκπροσώπησε η κ. Ιωάννα Σβερώνη, η οποία και αναφέρθηκε στο «Πράσινο Σημείο» που έχει δημιουργηθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος, όπου στον συγκεκριμένο χώρο μπορούν οι πολίτες να μεταφέρουν απορρίμματα προς ανακύκλωση.































