Ξεκίνησε εχθές, Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025, στο συγκρότημα Βιόπολις, στη Λάρισα, η Εβδομάδα Αποφοίτων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 25 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Η πρωινή συνεδρία ήταν αφιερωμένη στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+ με επίσημο καλεσμένο τον καθηγητή Claus Schwechheimer, από το Technical University of Munich. Ακολούθησαν ομιλίες των αποφοίτων Εμμανουήλ Μετζακοπιάν, Ειρήνης Τσιλιώνης, Κύρου Κύρου και Χρυσάνθης Ταξιάρχη, καταξιωμένων ερευνητών με πρωτοποριακή έρευνα στο εξωτερικό.
Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε με ομιλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Καθηγητή Δ. Κουρέτα που ανέτρεξε στην ίδρυση του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, τόνισε το όραμα του Τμήματος και τη φοιτητοκεντρική του λειτουργία, και έκλεισε με συμβουλές και προτροπές για δημιουργική φοίτηση και δυναμική είσοδο στην αγορά εργασίας.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με ομιλίες αποφοίτων του Τμήματος που εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διακεκριμένων επιστημόνων, όπως ο Καθηγητής Andrea Crisanti (Imperial College London και μέλος του Ιταλικού κοινοβουλίου), ο κύριος Δημήτρης Κλέτσας (Διευθυντής Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, ΕΚΕΦΕ ‘Δημόκριτος’) και ο Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνόδου Μοριακής Βιολογίας – EMBC).
Η Εβδομάδα Αποφοίτων θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης ‘Σπόροι Τέχνης’ στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και συναυλία του φοιτητικού μουσικού συγκροτήματος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, στον προαύλιο χώρο στο συγκρότημα Βιόπολις.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα:













Πηγή: Larissanet.gr































