32χρονος σκότωσε τη μάνα του με τα ίδια του τα χέρια

Ένοχος για τον θάνατο της 55χρονης μητέρας του κρίθηκε ομόφωνα χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ένας 32χρονος Λαρισαίος, ο οποίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά με μειωμένο καταλογισμό.

Μια «πολύ θλιβερή κατάσταση», όπως τη χαρακτήρισε ο εισαγγελέας της έδρας, καθώς «ο άρρωστος γιος σκότωσε τη μητέρα του» το διάστημα που ο 32χρονος διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή, όπως τονίστηκε χθες στο Δικαστήριο.

Το έγκλημα έγινε δύο χρόνια πριν, το μεσημέρι της 27ης Μαρτίου 2020 στο πατρικό τους σπίτι – σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ – όταν ο κατηγορούμενος ξυλοκόπησε τη μητέρα του, επιφέροντάς της «ισχυρά πλήγματα», με την άτυχη 55χρονη να υποκύπτει στις «κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» έπειτα από τριήμερη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Την ενοχή του κατηγορουμένου, όπως και πρωτοδίκως, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας νωρίτερα πως «όποια πράξη τέλεσε, την τέλεσε με μειωμένο καταλογισμό».

«Ο κατηγορούμενά δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του» τόνισε η υπεράσπιση του 32χρονου, για να προσθέσει πως «είχε διακόψει τη θεραπεία του εκείνες τις ημέρες, δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι ακριβώς έκανε, δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο», ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας.

Αίτημα που δεν έγινε τελικά δεκτό από το ΜΟΕ, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 32χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε συνδυασμό με το άρθρο 36 του ΠΚ, ενώ (κατά πλειοψηφία) δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό.

Ομόφωνα επίσης το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξή 10 ετών (σ.σ. από 12 πρωτόδικα) και παράλληλα διέταξε τον εγκλεισμό του 32χρονου σε ειδικό νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού για τα επόμενα 4 χρόνια, όποτε η κατάσταση της υγείας του θα επανεκτιμηθεί.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.