33α Ελευθέρια: Οι Πλατανιώτες τίμησαν τους ήρωές τους

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στον Πλάτανο Τρικάλων τα «33α Ελευθέρια».

Πρόκειται για τις «Εκδηλώσεις Τιμής» και τους «Αγώνες Θυσίας» που καθιέρωσε και οργανώνει κάθε χρόνο ο Μορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Πλατανιωτών, προκειμένου να τιμηθούν οι ενδόξως εκ Πλατάνου καταγόμενοι πεσόντες στους εθνοαπελευθερωτικούς πολέμους, μεταξύ των οποίων και ο πρώτος Έφεδρος Ανθυπολοχαγός πεσών στον πόλεμο του 1940 και πρωταθλητής του Γ.Σ. Τρικάλων, Ελευθέριος Ντάσκας.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δήμο Τρικκαίων, το Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ – Ειδικότητα Κλασσικού Αθλητισμού.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πλατανιώτες πεσόντες ήρωες παρουσία των τοπικών αρχών. Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Τρικάλων κ Κατερίνα Παπακώστα, κ. Αθανάσιος Λιούτας, ενώ επιστολές απέστειλαν ο κ. Κώστας Σκρέκας και ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Την Π.Ε. Τρικάλων εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Δήμητρα Νάτσινα, το Δήμο Τρικκαίων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας κ. Μιχάλης Λάππας,ο Θεματικός Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Τομέα Α΄ κ. Απόστολος Παππάς, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Έφη Λεβέντη, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σοφία Αλεστά και ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Λασπάς, την Τοπική Κοινότητα Πλατάνου ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Καρατάσος, την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων ο Αστυνόμος Α’ Βασίλειος Ραμόπουλος, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων ο Ανθυποπυραγός κ. Αναστάσιος Δαλαγιώργος, τον Πολεμικό Σύλλογο «Κομάντος 74» ο κ. Βασίλειος Γκαραμάτσας, τον Πολεμικό Σύλλογο «ΕΛΔΥΚ 74» ο κ. Σωτήριος Γκιάτας, την Ομάδα 731 ο κ. Ιωάννης Μπάρδας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιόπρασου κ. Φώτης Κατσακιώρης, το Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων ο κ. Δημήτριος Σούλας, απόγονοι των πεσόντων Ελευθερίου Ντάσκα και Γεωργίου Νάκου, τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Πλατανιωτών και πλήθος κατοίκων του Πλατάνου.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των 37 εκ Πλατάνου καταγόμενους ενδόξως πεσόντες υπέρ πατρίδος. Ακολούθησε Κατάθεση Στεφάνων, Προσκλητήριο Νεκρών, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου κ. Σωτήρης Κατατάσος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με αναφορά στους πολέμους όπου συμμετείχαν οι Πλατανιώτες και έδωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας μας. Σε ρόλο Τελετάρχη ήταν ο Γραμματέας του Μο.Σ.Α.Π. κ. Ευάγγελος Αυγερινός.

Ακολούθησαν οι «Αγώνες Θυσίας» στις κατηγορίες δρόμου 1.000-1.500 και 2.000 μ. επί ασφάλτου και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Τελετή Απονομής των Επάθλων.

Η οργανωτική επιτροπή των «33ων Ελευθέριων» αποτελούμενη από τη Μαρία Διβάνη, Ευάγγελο Αυγερινό, Κατερίνα Μουλιώτα, Θεοδώρα Γκαγκαστάθη, Γιώργο Υφαντή, Παρασκευή Νταγκαλή, Αχιλλεα Λέρα, Σωτήρη Καρατάσο και Δημήτριο Σούλα ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην άψογη διοργάνωση και ειδικότερα το Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δήμο Τρικκαίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ – Ειδικότητα Κλασσικού Αθλητισμού, τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Πλατανιωτών, τους εθελοντές της Κοινότητας Πλατάνου, την Τροχαία Τρικάλων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια των αγώνων, τη γιατρό κ. Θεοδώρα Βουτσελά και το Νοσηλετή κ. Φώτιο Κατσακιώρη, τα ΜΜΕ για την προβολή, όσους ανταποκρίθηκαν στο ανοικτό κάλεσμα του συλλόγου και όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις.


 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.