Αγοραστός: Χθες ήμασταν στα όριά μας

Επί ποδός για την κακοκαιρία «Διομήδης» η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στους δρόμους με 198 μηχανήματα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι από τις χιονοπτώσεις.

Τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία «Διομήδης» στη Θεσσαλία δοκίμασαν τα όρια της περιφέρειας. Οι έντονες βροχοπτώσεις ανέβασαν επικίνδυνα τις στάθμες των ποταμών.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων – είτε από τις βροχές είτε από τις συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις – όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι επί ποδός με 198 μηχανήματα και 11.000 τόνους αλατιού, σημειώνει το GRTimes.gr.

Την κατάσταση που επικρατεί περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός στον Real Fm 107,1:

«Χθες (σ.σ. 11.01.2022) ήμασταν στα όριά μας», είπε ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στη μεγάλη πίεση που δέχτηκαν τα ποτάμια με ορατό τον κίνδυνο της υπερχείλισης.

«Κινούμασταν οριακά. Η στάθμη είχε ανεβεί σε όλα τα ποτάμια», τόνισε ο ίδιος και εξήγησε για ποιον λόγο έγιναν οι προληπτικές εκκενώσεις οικισμών.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, παρά τη σφοδρότητα με την οποία «χτύπησε» τη Θεσσαλία ο «Διομήδης» οι καταστροφές δεν ήταν πολλές διότι λειτούργησαν τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν από την Περιφέρεια.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ. Αγοραστός, γίνεται αγώνας δρόμου για να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που υπάρχουν και σήμερα (σ.σ. 12.01.2022) σε ορεινές περιοχές, ενώ η Περιφέρεια είναι σε ετοιμότητα στους δρόμους με 198 μηχανήματα και 11.000 τόνοι αλατιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.