Αγοραστός: «Δόθηκε εντολή να μην εξεταστεί η εκτροπή Αχελώου»

Kατηγόρησε το υπουργείο ότι αναφορικά με τα νέα έργα που προωθεί προχώρησε σε διαδικασία κατά παραγγελία

Για τα πλενεκτήματα της εκτροπής του Αχελώου μίλησε κατά την διάρκεια του Έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Στη συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής συζητήθηκε η διαχείριση υδάτων στη Θεσσαλία.

Ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι η Θεσσαλία είναι λεκάνη ελλειμματιική λεκάνη σε νερό. Μάλιστα κατηγόρησε το υπουργείο ότι αναφορικά με τα νέα έργα που προωθεί προχώρησε σε διαδικασία κατά παραγγελία.

«Υπάρχει μια διαδικασία που έγινε γρήγορα, δεν έγινε έγκαιρη γνωστοποίηση του Αναπτυξιακού συνεδρίου. Έγινε μια μελέτη κατευθυνόμενη. Η εντολή που δόθηκε από το υπουργείο ήταν να μην εξεταστεί η εκτροπή του Αχελώου», υποστήριξε.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως για να ολοκληρωθεί η εκτροπή χρειάζονται λιγότερα χρήματα από τα 1,3 δις που θα χρειαστούν για τα νέα έργα που τελικά θα αφήνουν χωρίς νερό περίπου 270.000 στρέμματα μετά την ολοκλήρωσή τους. Μάλιστα επισήμανε ότι θα μπορούσαν να γίνουν νέα έργα αλλά να γίνει και η εκτροπή ως ενδιάμεση λύση.

Με απουσίες η συζήτηση για την διαχείριση υδάτων
Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δεν προσήλθε καθώς σύμφωνα με δήλωσή της που στάλθηκε στο προεδρείο δεν υπήρχαν εισηγήσεις τόσο για την συζήτηση για τον Αχελώο όσο και για την διξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Επίσης δεν προσήλθαν οι βουλευτές του νομού πλήν του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα ο οποίος και δήλωσε την αντίθεσή του στην μη συνέχιση των έργων για την εκτροπή του Αχελώου που προωθεί η Κυβέρνηση.

Επίσης ο μόνος από τους 25 δημάρχους της Θεσσαλίας που έδωσε το παρόν στην συνεδρίαση ήταν ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.