Αγοραστός για Τέμπη: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό ρόλο» (βίντεο)

Απαντήσεις στα εξώδικα που είχε αποστείλει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ο Σύλλογος  Θυμάτων των Τεμπών, ζήτησαν τα μέλη του που βρέθηκαν στη συνεδρίαση το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Ηλιόπουλος και Ευδοκία Τσαγκλή βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζήτησαν εξηγήσεις για το λόγο που δεν απαντήθηκαν τα δύο εξώδικα που είχαν αποσταλεί τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με τον κ. Αγοραστό να απαντά για ακόμα μία φορά πως ο ρόλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν υποστηρικτικός και λειτούργησε βάσει του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

«Ψεύδεται ο κ. Αγοραστός»

«Ψεύδεται ο κ. Αγοραστός και γι’ αυτό κινήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, εξηγώντας πως «εκπλήσσεται» από το Σώμα «που το ανέχεται», με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντινίδης, έκανε αναφορά στα δύο εξώδικα που έχουν κατατεθεί από το σύλλογο, ενώ έθεσε εκ νέου ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί.

Από την πλευρά της η κα Τσαγκλή, που βρέθηκε στην επιβατική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, ζήτησε από τους Περιφερειακούς Συμβούλους να ενημερωθούν για το εξώδικο, αλλά και να προχωρήσουν πιο γρήγορα τη διαδικασία.

«Υποστηρικτική η Περιφέρεια Θεσσαλίας» – Απαντήσεις η Ελληνική Δικαιοσύνη

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, δηλώνοντας πως, «αυτό που έζησαν και ζούνε οι άνθρωποι είναι αβάστακτο», δίνοντας συλλυπητήρια για ακόμα μία φορά.

Από εκεί και πέρα συμπλήρωσε ότι, «η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε αποκλειστικά υποστηρικτικό ρόλο. Παρείχε σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΟΠΠ τα μέσα για τον απεγκλωβισμό και την διάσωση όπως λέει και το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών, που είναι και νόμος του κράτος που τέθηκε σε εφαρμογή μετά το τραγικό δυστύχημα. Αυτή είναι όλη η διαδικασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Παράλληλα, η κα Δόκου, ως πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, έδωσε εξηγήσεις σχετικά με τα εξώδικα, σημειώνοντας ότι «κακώς κοινοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο κι όχι στο γραφείο του περιφερειάρχη».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν «υπάρχει υποχρέωση να απαντηθεί κι ακόμα κι αν υπάρχει η πρόθεση δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν από τη στιγμή που θα δοθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Το θέμα, έληξε με την ενημέρωση από την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρύσα Τσαγανού, να δηλώνει πως είναι αναρμόδιοι να δώσουν απαντήσεις, διαβεβαιώνοντας πως θα δοθεί όμως το περιεχόμενου του εξωδίκου.

 

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.