Αγοραστός: Η Θεσσαλία είναι ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες

Τους στόχους της τουριστικής περιόδου για την νέα σεζόν περιέγραψε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός μια τουριστική περίοδο ειδικών συνθηκών λόγω των μέτρων του κορωνοϊού τα οποία παρουσιάζεται και σε βίντεο που αφορά την φετινή καμπάνια για το Καλοκαίρι 2020. Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν αντιπεριφερειάρχες αλλά και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας που τρέχει την φετινή τουριστική καμπάνια για την Περιφέρεια.

«Η Θεσσαλία είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες. Χρησιμοποιούμε κάθε δυνατό εργαλείο για την στήριξη των ανθρώπων του τουρισμού, επιχειρήσεων και εργαζομένων », σημείωσε ο κ. Αγοραστός. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην κατάρτιση των ανθρώπων του τουρισμού σε μια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μάλιστα για το λόγο αυτό επιστρατεύτηκε και πλατφόρμα τηλεϊατρικής και βίντεο που αφορά στην ασφάλεια των επισκεπτών.

Από την πλευρά του Γιάννης Μπουτίνας αναφέρθηκε στις φετινές πρωτόγνωρες συνθήκες. «Η Περιφέρεια θα κάνει καμπάνια 30-40 ημερών για να έχουμε μια σεζόν 90 ημερών με στόχευση στον Ελληνικό τουρισμό και τον οδικό τουρισμό από τις χώρες της Ε.Ε. »

Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής:

Στηρίζεται σε digital marketing και στην προώθηση των προορισμών από τα social media σε θεματικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα Σερβίας. Βουλγαρίας. Ρουμανίας
Στηρίζεται σε μοναδικές εμπειρίες που θα μπορέσει να ζήσει ο καθένας στη Θεσσαλία
Στηρίζεται σε μια συνεχή παρουσία των προορισμών στα μάτια Ελλήνων και δυνητικών επισκεπτών από το εξωτερικό
στηρίζεται στα μοναδικά τουριστικά σημεία της Θεσσαλίας.

Μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων

Η Περιφέρεια Θεσσαλία εισηγείται και μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων όπως:

α) Μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο των τουριστικών επαγγελμάτων.

β) Αναστολή και Διαγραφή του ΕΝΦΙΑ των καταλυμάτων για το 2020.

γ) Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών τελών και ρυθμίσεων μέχρι 30/08/2020 και ένταξη σε 36 δόσεις όλων των τελών για το 2020.

δ) Άμεση ρευστότητα μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων των τουριστικών επιχειρήσεων για την δυνατότητα επανεκκίνησης αυτών , μέσω εγγύησης Δημοσίου και με ταχείες διαδικασίες και χωρίς κριτήρια κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

ε) Επιδότηση των θέσεων εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις και παράλληλα πρόβλεψη ταμείου ανεργίας για τους εργαζόμενους που δεν θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις των.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.