Άλλα 1,9 εκατ. € για το εμπορικό κέντρο Τρικάλων

Συνάντηση για το νέο έργο, που αλλάζει την όψη του εμπορικού κέντρου των Τρικάλων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Το «open mall», το «ανοικτό υπαίθριο εμπορικό κέντρο» παίρνει σάρκα και οστά με την πρωτοβουλία του Δήμου. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χρ. Μπλουγούρα για τα τεχνικά ζητήματα της εν λόγω πρότασης που θα υποβάλλει ο Δήμος Τρικκαίων. Παρέστη ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ψύχος και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμαρχου κ. Χάρης Καλλιάρας, καθώς και στελέχη από τον Εμπορικό Σύλλογο.
Όλα τα ειδικότερα ζητήματα τεχνικής φύσης συζητήθηκαν και μελετήθηκαν τα βήματα μέχρι την κατάθεση της πρότασης.

Η πρόταση αυτή είναι ύψους 1,9 εκατ. ευρώ (1,5 εκατ. ο Δήμος Τρικκαίων και περίπου 400.000 ο Εμπορικός Σύλλογος) και προήλθε από την επί εξάμηνο ενασχόληση του Δημάρχου με την ειδική γραμματέα ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας, κ. Ευγενία Φωτονιάτα. Όταν εκδόθηκε η σχετική πρόσκληση στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ, ο Δήμος Τρικκαίων ήταν έτοιμος να υποβάλλει την πρόταση με συνδικαιούχο τον Εμπορικό Σύλλογο. Πρόκειται για μια δράση με έργα δημιουργίας ενός ανοικτού κέντρου εμπορίου στα Τρίκαλα, στην περιοχή του παλιού εμπορικού κέντρου και των «μανάβικων» (ανάμεσα στις οδούς Στρ. Σαράφη, Κολοκοτρώνη. Αθ. Διάκου και Ματαραγκιώτου).

Ο Δήμος Τρικκαίων, καθώς ήδη έχει μελετήσει και υποβάλλει έργα ύψους 9,6 εκατ. ευρώ, μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υποβάλλει και την πρόταση των Open Mall, οπότε αναδημιουργεί το εμπορικό κέντρο της πόλης.
Ένα δεύτερο βασικό στοιχείο των Open Mall είναι οι δράσεις πληροφορικής, που βασίζονται στην αντίστοιχη δράση που ήδη έχει δημιουργήσει από το 2017 ο Δήμος Τρικκαίων στην πλατφόρμα «Smart Trikala».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.