Άμεση πρόσληψη ρευματολόγου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ζητούν οι ασθενείς

Την άμεση πρόσληψη επικουρικού ρευματολόγου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ζητά η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, καθώς ο ένας γιατρός που υπάρχει στο Ρευματολογικό Τμήμα δεν επαρκεί για την σωστή λειτουργία του και όταν αυτός πρέπει να απουσιάσει οι θεραπείες ακυρώνονται και δεν γίνεται συνταγογράφηση φαρμάκων.

Το Νοσοκομείο Καρδίτσας είναι το μόνο δευτεροβάθμιο νοσοκομειο της 5ης ΥΠΕ, που διαθέτει ρευματολόγο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς της ευρύτερης περιοχής να καταφεύγουν σ’ αυτό. Ωστόσο, η παρουσία ενός μόνο ρευματολόγου δημιουργεί καθημερινά προβλήματα, όπως το τμήμα να μην λειτουργεί κατά την απουσία του για οποιοδήποτε λόγο και έτσι οι θεραπείες των ασθενών να ακυρώνονται και να μην υπάρχει η δυνατότητα συνταγογράφησης των φαρμάκων τους.

«Επιπλέον, το τηλεφωνικό κέντρο 1535 για νέα περιστατικά δεν λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο. Η διοίκηση του νοσοκομείου και η 5 ΥΠΕ έχουν ενημερωθεί εγγράφως και προφορικά αλλά δυστυχώς προ το παρόν τίποτα δεν έχει αλλάξει» επισημαίνει η ΕΛΕΑΝΑ σε ανακοίνωσή της.

Έτσι με επιστολή της Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα μπρος τον υπουργό Υγείας και με κοινοποίηση στους Διοικητές της 5ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτασας, ζητά την άμεση πρόσληψη επικουρικού ρευματολόγου ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), σήμερα από τους 320 ειδικούς (περιλαμβανομένων και πέντε παιδορευματολόγων) που υπάρχουν στην χώρα μας, αριθμός που επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, δυστυχώς στο ΠΕΔΥ υπηρετούν μόλις 20 και συνολικά στις λοιπές δομές του ΕΣΥ άλλοι 10.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.