«Ανακρίβειες και μυθεύματα τα περί κακοποίησης μαθητή μας»

Ανακοίνωση με αφορμή τις τοποθετήσεις μητέρας το τελευταίο διάστημα περί κακοποίησης του παιδιού της εξέδωσε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, την οποία υπογράφει το σύνολο του προσωπικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Σας πληροφορούμε, όπως και ίσως ήδη να γνωρίζετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια υπερέκθεση στα ΜΜΕ μιας μητέρας μαθητού του σχολείου μας τόσο αυτοπροσώπως όσο και δια της δικηγόρου της με καταγγελτική στάση και αβάσιμες κατηγορίες περί δήθεν κακοποιήσεως του τέκνου της που θίγουν την τιμή και την υπόληψη καθενός από εμάς ξεχωριστά και εν συνόλω του εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και τη φήμη του σχολείου μας. Η πρωτόγνωρη για εμάς αρνητική αντιμετώπισή μας και ο αδικαιολόγητος διασυρμός μας σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει προκαλέσει ερωτηματικά, οργή και αγανάκτηση. Δεν ανεχόμαστε πλέον αρνητική προβολή και δημόσια έκθεση θεμάτων που βρίσκονται σε στάδιο διερεύνησης και βλάπτουν την εικόνα μας, την επαγγελματική μας ακεραιότητα και κατάρτιση. Κυρίως όμως πλήττουν αναίτια το κλίμα εμπιστοσύνης που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει και διατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς των μαθητών μας που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Χωρίς να υπεισερχόμαστε στην ουσία της υπόθεσης σας ενημερώνουμε μόνο ότι, κανείς από το προσωπικό του σχολείου και τη σχολική γενικά κοινότητα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου δεν έχει καταγγελθεί ή μηνυθεί σε καμία αστυνομική ή δικαστική ή υπηρεσιακή αρχή.

Σας δηλώνουμε ότι η απόλυτη, κάθετη θέση του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου είναι ότι όλα όσα ισχυρίζεται η μητέρα αυτοπροσώπως και δια της πληρεξούσιας δικηγόρου της, με εμφάνιση φωτογραφιών, ισχυρισμούς και θέσεις, που αφορούν τη δήθεν κακοποίηση του παιδιού της στο σχολείο είναι μυθεύματα, ανακρίβειες και ανυπόστατες συκοφαντίες.

Για να προφυλαχτούμε περαιτέρω αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε, αναγκαστικά, η συνδρομή πληρεξούσιου δικηγόρου ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω δυσφήμιση ημών και του σχολείου μας και να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες τραυματισμού του μαθητή μας προς τον σκοπό κυρίως της δικής του προστασίας στο μέλλον. Επειδή όλα τα παραπάνω θίγουν πρωτίστως την σχολική κοινότητα του σχολείου μας, αλλά κατ’ επέκταση και την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, ιδίως στο ευαίσθητο τμήμα της ειδικής αγωγής, σας ζητάμε (θερμή παράκληση) την προβολή από μέρους σας, της παραπάνω δήλωσης.

Προσυπογράφει το σύνολο του προσωπικού του Ειδικού δημοτικού Σχολείου (με περισσότερα από 30 μέλη όλων των ειδικοτήτων)”.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.