Αναστάσιος Λάππας: «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας αύξησε την κερδοφορία της το 2021»

Στα 36 εκ. ευρώ οι χορηγήσεις προς τους πελάτες της

Σταθερή αναπτυξιακή και ανοδική είναι η πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας και το 2021, παρά τα κοινωνικά, οικονομικά, γεωπολιτικά και ενεργειακά ζητήματα ταλάνισαν και συνεχίζουν να ταλανίζουν την Ελλάδα και τον κόσμο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αναστάσιος Λάππας, πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας,  κατά τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης, που διεξήχθη στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, η Τράπεζα Θεσσαλίας αύξησε την κερδοφορία της, ενώ αύξησε και τις χορηγήσεις προς τους πελάτες της κατά 18% το 2021.

 

Σύμφωνα με τον κ. Λάππα η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον κατόρθωσε να αυξήσει τα μεγέθη, τις εργασίες και την κερδοφορία της. Το υπόλοιπο των καταθέσεων πελατών αυξήθηκε σημαντικά κατά 29 εκατομμύρια ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των χορηγήσεων προς τους πελάτες, ανερχόμενη στα 36 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό 18%. Παρά την μεγάλη αύξηση των χορηγήσεων, οι εποπτικοί δείκτες ρευστότητας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Τα καθαρά έσοδα τόκων αυξήθηκαν σημαντικά, ενώ παρά την αύξηση των εσόδων προμηθειών, τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν λόγω αύξησης δαπανών προμηθειών. Τα λειτουργικά έξοδα, αυξήθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης των εργασιών. Οι προβλέψεις εξακολουθούν να είναι σημαντικές λόγω του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η καθαρή κερδοφορία προ φόρων της Τράπεζας ανήλθε, όπως τόνισε, στα 1,5 εκατ. ευρώ και μετά από φόρους στο 1 εκατ. ευρώ, ποσά σχεδόν διπλάσια από την προηγούμενη χρήση.

Με την κερδοφορία αυτή, η καθαρή θέση της Τράπεζας πλησιάζει τα  17 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη χρήση κατά 9%. Η αύξηση προέρχεται κατά 1εκατομμύριο από τα κέρδη της χρήσης μετά από φόρους και κατά 500 χιλιάδες από τις εισφορές στο κεφάλαιο των συνεταίρων.

Σημειώνονται ως σημαντικά γεγονότα πριν από τη γενική συνέλευση, η επιτυχημένη έκδοση του μετατρέψιμου ομολόγου όπου με υπερκάλυψη άνω του 100% συγκεντρώθηκε ποσό 2,16 εκατ. ευρώ που ενίσχυσε σημαντικά τα εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας,  η έναρξη λειτουργίας της τραπεζικής εφαρμογής τον Απρίλιο και του καταστήματος της Ελασσόνας τον Ιούνιο.

«Η Τράπεζα μας κατόρθωσε χωρίς καμία στήριξη από το κράτος να παραμείνει ακόμη και στην κορύφωση της κρίσης ασφαλής, ευέλικτη, φιλική, δική μας. Καλώ λοιπόν όλους τους Θεσσαλούς να συνεργαστούν μαζί της, διασφαλίζοντας άμεση εξυπηρέτηση, φιλικότητα στη συνεργασία και υψηλές αποδόσεις.

Καλώ τους καταθέτες να μεταφέρουν πέραν των προθεσμιακών καταθέσεων και τις καταθέσεις ταμιευτηρίου τους στην Τράπεζά μας, διασφαλίζοντας και πολύ υψηλότερες αποδόσεις και λειτουργικότητες όπως οι μεταφορές κεφαλαίων και το internet banking.  Καλώ τους πελάτες της Τράπεζας να διευρύνουν τις τραπεζικές εργασίες πέραν των χορηγήσεων ώστε να κερδίσουν από την άμεση εξυπηρέτηση, τη φιλική συνεργασία και τις μειωμένες προμήθειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, επισημαίνοντας πως η Τράπεζα συνεχίζει να τηρεί το αρχικό συμβόλαιο της ίδρυσής της, δηλαδή να είναι από τη μια πλευρά η Τράπεζα όλων των Θεσσαλών, κοντά στους αποταμιευτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από την άλλη μια σύγχρονη, κερδοφόρα και απόλυτα βιώσιμη τοπική επιχείρηση.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.