Ανησυχία για τα 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα

Από την περασμένη Παρασκευή όταν και οι ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου με το πρώτο διψήφιο σκορ κρουσμάτων μετά από καιρό είναι η αλήθεια, έχουν περάσει 5 ημέρες και αρκετές από αυτές βλέπουμε αυξημένα κρούσματα. Η σημερινή όμως πραγματικά είναι μια πολύ ανησυχητική ημέρα καθώς τα 31 κρούσματα -πολύ περισσότερα από τα 18 χθεσινά- υποδηλώνουν μια επιθετική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας προκαλώντας μεγάλο προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές.

Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι τα περισσότερα από 31 κρούσματα αντιστοιχούν σε ανθρώπους από 13 έως 50 ετών. Φαίνεται πως ο ιός κινείται και μεταδίδεται στις τάξεις των εφήβων και των ενηλίκων νέων με χαρακτηριστική ευκολία.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι ιχνηλατήσεις των προηγούμενων κρουσμάτων, οι οποίες είναι στην ουσία τα μισά σημερινά κρούσματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι και στην σημερινή ανακοίνωση βλέπουμε ξανά «ορφανά» κρούσματα γεγονός που σημαίνει κρυφή μετάδοση του ιού.

Η larissanet μίλησε με τους ιθύνοντες των υγειονομικών αρχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους τονίζοντας παράλληλα ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα τόσο είναι ακόμη πιο δύσκολη η ιχνηλάτηση καθώς θα πρέπει να πάρα πολλά τα άτομα που θα πρέπει αρχικά να εντοπιστούν και ακολούθως να ελεγχθούν.Πριν το φαινόμενο της επιθετικής αύξησης πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις είναι καλό να πάρουμε τα μέτρα προστασίας φορώντας μάσκα, χρησιμοποιώντας αντισηπτικά και λαμβάνοντας τις αποστάσεις που προβλέπονται.

Αν η περιοχή συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα γλυτώσει το τρίτο επίπεδο μέτρων που θα επιβαρύνει την τοπική οικονομία. Ας πάρουμε τα μέτρα και ας προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ήδη τα νοσοκομεία τη περιοχής μας είναι υγειονομικά στα όριά τους και η όποια έξαρσή επιδεινώνει την υπάρχουσα κατάσταση.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.