Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τη χορήγηση υποτροφιών σε μαθητές/τριεςτης Περιφέρειας Θεσσαλίας για φοίτηση στο Λύκειο του Κολλέγιο Ανατόλια

Το Σάββατο 30 Φεβρουαρίου 2024, στις 11 π.μ., στο DivaniPalaceLarissa, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση από το Κολλέγιο Ανατόλια για τον διαγωνισμό υποτροφιών που απευθύνεται σε τελειόφοιτους/τεςμαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πιστό στον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα, το Κολλέγιο Ανατόλιαπροσφέρει έως δύο (2) υποτροφίες με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια – για την Α΄ τάξη Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2024- 2025 και μέχρι την αποφοίτηση του. Οι υποτροφίες περιλαμβάνουν το κόστος διδάκτρων, διαμονής στο οικοτροφείο του σχολείου στη Θεσσαλονίκη, και διατροφής.
Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν κατόπιν εξετάσεων στα Ελληνικά και Μαθηματικά στην ύλη της Γ΄τάξης Γυμνασίου και στα Αγγλικά. Για τη χορήγηση τους θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιουνίου 2024, στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας (Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα parent portal (https://parent.anatolia.edu.gr/#/auth/login) μέχρι τις 20 Μαΐου 2024).

Πληροφορίες: Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών Κολλεγίου Ανατόλιατηλ. 2310 398 203/317email: [email protected]

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς. Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, ωστόσο το Πρόγραμμα Υποτροφιών με τη σημερινή του μορφή δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερες από 1.200 υποτροφίες, ενώ μόνο για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024 περισσότεροι από 200 μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο, φοιτούν με ολικές ή μερικές υποτροφίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.