Αντιδρούν οι γιατροί στα απογευματινά χειρουργεία – «Η αναμονή να λυθεί με προσλήψεις»

Με στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, συνεχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Έξω από την είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης, δήλωσε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

φωτ. & βίντεο: Θανάσης Καλιακούδας

«Τα απογευματινά χειρουργεία και το άνοιγμα του επαγγέλματος με νοσοκομειακούς γιατρούς να παρέχουν ιδιωτικό έργο, δεν είναι λύση. Λύση για το ΕΣΥ είναι η αύξηση των μισθών, η αύξηση της χρηματοδότησης προς τα νοσοκομεία και οι προσλήψεις», ανέφερε ο κ. Νταφούλης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πως η αύξηση των μισθών, θα αποτελούσε κίνητρο για τους γιατρούς, ενώ παράλληλα δεν θα επιβαρύνονταν οι ασθενείς που έχουν ήδη πληρώσει για την ασφάλειά τους.

Μάλιστα, ο κ. Νταφούλης σημείωσε ότι, «δεν θα έχουμε το ίδιο νοσοκομείο σε δύο χρόνια από σήμερα, από τη στιγμή που θα υπάρχουν γιατροί που θα κυνηγούν το κέρδος».

Παράλληλα, ανέφερε πως το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο για την κυβέρνηση, τη στιγμή που το ΕΣΥ απασχολεί κάτω από 20.000 γιατρούς. «Η κυβέρνηση ενισχύει τον ιδιωτικό τομέα, ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργούν ως μονάδες που θα αυτοχρηματοδοτούνται».

Τέλος, έκανε αναφορά στην διατάραξη της λειτουργίας των τμημάτων καθώς οι γιατροί θα εργάζονται περισσότερο για να συμπληρωθεί ο μισθός τους. «Η αναμονή στα χειρουργεία θα μπορούσε να λυθεί με προσλήψεις. Υπάρχουν κανονικές λύσεις. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό», κατέληξε ο κ. Νταφούλης.

 

 

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.