«Απευθυνθήκαμε στην εισαγγελία στις 15-20 Μαρτίου για τις διαρροές – Μέχρι και σήμερα δεν μας έχει καλέσει κανείς»

«Εμείς, ως σωματείο, απευθυνθήκαμε στην εισαγγελία, στην Αθήνα στις 15-20 Μαρτίου και ζητήσαμε να παρέμβει και να μας πει πώς υπήρχαν αυτές οι διαρροές από τις ηχογραφημένες συνομιλίες, αλλά και από πού έγιναν αυτές οι διαρροές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8, σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Ο κ. Τσικαλάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως μέχρι και σήμερα, δεν τους έχει καλέσει κανένας, ώστε να τους ρωτήσει “γιατί μας καταθέσατε αυτό το υπόμνημα;”. «Εμείς εκείνες τις ημέρες βλέπαμε, ειδικά από δύο μέσα ενημέρωσης, ένα έντυπο που συνδεόταν με site και ένα τηλεοπτικό, τα οποία αναμετέδιδαν όλες αυτές τις συνομιλίες, και με τρόπο που δεν ήταν σωστά χρονικά συντεταγμένα. Απευθυνθήκαμε λοιπόν, σαν σωματείο στην εισαγγελία Αθηνών, για να μάθουμε πώς διέρρευσαν στοιχεία της δικογραφίας και πήγαμε στις αντίστοιχες δικαστικές αρχές. Μέχρι και σήμερα, δεν μας έχει καλέσει κάποιος».

Το σωματείο Εργαζομένων του ΟΣΕ, ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών, και να τους πει πώς οι ηχογραφημένες συνομιλίες, αναμεταδίδονταν στα ΜΜΕ, «και από εκεί θα καταλαβαίναμε εάν είχαν διαρρεύσει από τον ΟΣΕ, ή από κάποιον άλλον σχετικό εμπλεκόμενο. Με τον τρόπο που διέρρευσαν και έφτασαν στα ΜΜΕ, σημαίνει ότι υπάρχει μία διαρροή, η οποία μπορεί να έχει αλλάξει τα στοιχεία» αναφέρει ο κ. Τσικαλάκης και προσθέτει πως:

«Ωστόσο, αυτό που βγάζω εγώ σαν συμπέρασμα, χωρίς να μπορώ να το πω με βεβαιότητα, είναι ότι εάν το στικάκι το πήραν και το κατέθεσαν στον αρμόδιο, δεν γνωρίζω ποιος το παρέλαβε, μπορεί σήμερα να φανεί εάν έχει πειραχτεί ή όχι, καθώς υπάρχει αυτή η τεχνολογία. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προχωρήσει αυτή η έρευνα, ώστε να “κλείσουν” αυτές οι αμφιβολίες».

Πηγή: enikos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.