«Από το 2015 δημιουργήθηκαν 250.000 θέσεις εργασίας»

????????????????????????????????????

Στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, στη Λάρισα, βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, όπου είχε σύσκεψη με δημάρχους της περιοχής με βασικό θέμα συζήτησης τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και τις δράσεις Κοινωνικής Οικονομίας.

Νωρίτερα σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους η κ. Αντωνοπούλου αφού επισήμανε πως «υπάρχουν ζητήματα στην αγορά εργασίας» πρόσθεσε πως «από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Ιουλίου προκύπτει πως έχουν δημιουργηθεί 250.000 θέσεις εργασίας. Πράγματι οι μισές απ’ αυτές είναι μερικής απασχόλησης και οι άλλες μισές πλήρους απασχόλησης».

Αφού αναφέρθηκε στην αύξηση των δεικτών ανεργίας και μερικής απασχόλησης από το 2012 έως το 2015 δήλωσε πως «δεν θεωρούμε πως υπάρχει κάποιο success story, όμως βάλαμε φρένο στην καταστροφή που αυξάνονταν και αφορούσε τόσο την ανεργία, όσο και την μερική απασχόληση».

Νωρίτερα υπογράμμισε την «άριστη συνεργασία» του Υπουργείου Εργασίας με τους Δήμους, σε ότι αφορά το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και τόνισε πως με αυτά τα προγράμματα «συνδέθηκαν άνεργοι που ήταν χωρίς δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα με έργα που υλοποιούν οι Δήμοι με μέγιστο όφελος για την τοπική κοινωνία».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της η κ. Αντωνοπούλου διευκρίνισε πως «οι Δήμοι κατανόησαν ότι οι θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας δεν είναι για να καλύψουν τα κενά. Την κάλυψη αυτών των κενών θα πρέπει να την διεκδικήσουν και οι πολίτες. Αυτές οι θέσεις αφορούν στη δυνατότητα των ανέργων να βρουν στη συνέχεια μια θέση εργασίας, με παράλληλη ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Η άριστη συνεργασία με τους Δήμους οφείλεται στο γεγονός πως μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και δηλώνουν το έργο που θα αξιοποιήσουν τους εργαζόμενους προς όφελος της κοινωνίας».

«Με τις θέσεις από τα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης δεν μπορεί να υπάρχει υποκατάσταση θέσεων με πάγιες και διαρκείς ανάγκες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Στις βελτιώσεις των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, επισημαίνοντας μία που ήδη έγινε και αφορά στην αύξηση της χρονικής διάρκειας από τους 5 στους 8 μήνες, ενώ πρόσθεσε πως τα συγκεκριμένα προγράμματα «μπορούν να αποτελέσουν απάντηση, όχι τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ απαντούν και στην έλλειψη προσωπικού στους Δήμους, οι οποίοι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.