Από το γραφείο… στο εδώλιο – Η ενδοϋπηρεσιακή κόντρα που κατέληξε στα δικαστήρια

Από εκεί που πριν από μερικά χρόνια μοιράζονταν τον ίδιο εργασιακό χώρο, ξαφνικά δύο πρώην συνάδελφοι σε υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στη Λάρισα, βρέθηκαν να δικάζονται δίπλα-δίπλα στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Οι υποθέσεις των δύο κατηγορούμενων είχαν διαφορετικό αριθμό στο πινάκιο όμως επειδή ουσιαστικά η πράξη για την οποία αλληλομηνύθηκαν έγινε την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο, το δικαστήριο αποφάσισε να συνεκδικαστούν οι υποθέσεις. Έτσι παθών και παθούσα ήταν την ίδια στιγμή κατηγορούμενος και κατηγορούμενη.

Το συμβάν που τους οδήγησε χθες στο δικαστήριο καταγράφηκε στα τέλη Αυγούστου του 2020 μετά από ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους ως συνέχεια προηγούμενου περιστατικού στην υπηρεσία όπου «πρωταγωνιστής» ήταν ο κατηγορούμενος.

Αρχικά κατέθεσε η γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον άντρα ότι εκείνο το πρωί την προσέβαλε με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το φύλλο της ενώ σύμφωνα με την ίδια έφτασε στο σημείο να την χτυπήσει στο χέρι και να την απειλήσει. Μετά το περιστατικό η γυναίκα υπέβαλλε αναφορά στους ανώτερους της αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υπήρχε «κλίμα ασυδοσίας» στην υπηρεσία με τον προϊστάμενο να καλύπτει τον κατηγορούμενο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της.

Στις ερωτήσεις της προέδρου αναφορικά με τον λόγο που την χτύπησε, η παθούσα απάντησε πως ήταν το «εύκολο θύμα» και πως «έτσι ήταν ο χαρακτήρας του κατηγορουμένου».

Η ίδια ωστόσο βρέθηκε επίσης κατηγορούμενη μετά από μήνυση του άντρα για εξύβριση.

Όπως κατέθεσε ο πρώην συνάδελφος της, εκείνο το πρωί η γυναίκα τον έβρισε χωρίς αφορμή και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του όταν της ζήτησε να πάρει πίσω τις προσβολές. Εκείνη την στιγμή ο άντρας την απώθησε με τα χέρια του για να μην τον χτυπήσει. Ο κατηγορούμενος τόνισε επίσης απατώντας σε ερώτηση της προέδρου πως πριν το περιστατικό, με τη συνάδελφο του, είχαν «πάρα πολύ καλές σχέσεις».

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε λόγω ωραρίου και αναμένεται να συνεχιστεί στα τέλη Οκτωβρίου με τις καταθέσεις μαρτύρων.

Κ.Κοντοκώστας, Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.