Aποδεκτή η παραίτηση Νάνου από τη διοίκηση των νοσοκομείων Λάρισας

Αποδεκτή έγινε από τον υπουργό Υγείας η παραίτηση από τη θέση του διοικητή των νοσοκομείων της Λάρισας του κ. Παναγιώτη Νάνου.
Ο πρώην, πλέον, διοικητής θα διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Με απόφαση του υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, έγινε αποδεκτή η από 21/12/2018 παραίτησή μου από τη θέση διοικητή των Νοσοκομείων της Λάρισας.
Παραιτήθηκα για να διεκδικήσω στις εκλογές την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και το έκανα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, για λόγους τόσο συμβολικούς όσο και ουσιαστικούς: Συμβολικούς, διότι κάθε αγώνας θέλει πρώτα τη θυσία του, δεν μπορεί κάποιος εκ του ασφαλούς να διεκδικεί πατώντας σε δύο βάρκες. Ουσιαστικούς, διότι ως στέλεχος έμαθα να διοικώ με αποφασιστικότητα και τα Νοσοκομεία της Λάρισας δεν διοικούνται από απόσταση.
Με τη θητεία μου στο Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, έκλεισε ένας κύκλος 34 ετών συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς στο ΕΣΥ. Κύκλος, ο οποίος άνοιξε το 1985 όταν πήγα στο υπουργείο Υγείας.
Υπουργός τότε ο αείμνηστος Γεννηματάς, οραματιστής πολιτικός και υπουργός που έκτισε το ΕΣΥ. Εργάστηκα την εποχή εκείνη με ζήλο για να κτίσουμε υπηρεσίες που θα υπηρετούσαν το Δημόσιο κοινωνικό αγαθό, την Υγεία.

Έμεινα συνειδητά στο ΕΣΥ και το υπηρέτησα με αφοσίωση κι αυτό με τίμησε, δεδομένου ότι 12 χρόνια από τα 34 είναι σε ειδικές θέσεις ευθύνης ως διοικητής Νοσοκομείων και αναπληρωτής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας για τρεις συνεχόμενες θητείες 2010 – 2015.
Ο κύκλος ολοκληρώθηκε την τελευταία τριετία με τη διοίκηση των Νοσοκομείων της Λάρισας, όπου έγινε σπουδαίο έργο όπως προκύπτει από τους δείκτες παραγωγικότητας και αποδοτικότητας και αναγνωρίζεται από την Κοινωνία. Έργο συλλογικό, διότι στη ζωή οι συνεργασίες είναι που φέρνουν τα αποτελέσματα, όχι οι μονάδες. Διότι όπως έλεγε και ο Μακρυγιάννης, Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ».
Με την αποχώρησή μου, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς, όλους τους ανώνυμους και επώνυμους συναδέλφους και συνεργάτες, με τους οποίους δώσαμε μαζί τον καλό Αγώνα για την βελτίωση της Υγείας των πολιτών. Επίσης πολλά ευχαριστώ στις Επιτροπές Αξιολόγησης των στελεχών που έκριναν θετικά το βιογραφικό και εισηγήθηκαν στους εκάστοτε υπουργούς διαφορετικών κυβερνήσεων για την ικανότητα της ταπεινότητάς μου.
Ξεχωριστά ευχαριστώ τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως και τις παλαιότερες, για την αδιάλειπτη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Η εμπιστοσύνη τους ανεκτίμητο κεφάλαιο που μου επέτρεψε να εργαστώ απερίσπαστος και να τιμήσω την υπογραφή μου με το έργο μου, στην πιο δύσκολη ίσως εποχή.
Αναλαμβάνοντας την διοίκηση των Νοσοκομείων της Λάρισας, είπα ότι δεν ήλθα στο Πανεπιστημιακό να κάνω καριέρα, αλλά να ολοκληρώσω μια διαδρομή και να προσφέρω με την όποια εμπειρία μου στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Λάρισα. Είπα ότι ο χρόνος είναι για όλους μια κλεψύδρα που αδειάζει, η δική μου μόλις…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.