Αποκαθιστά ζημιές στο οδικό δίκτυο των Τρικάλων η Περιφέρεια

Στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2016 : 1. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 2. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ 3. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ» προϋπολογισμού 1.599.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Κατά την περίοδο 2015 – 2016, οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές των Τρικάλων. Βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου σε συνεργασία με το Χρ. Μιχαλάκη, για την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων της γύρω περιοχής. Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς και άνθρωποι θα δουλέψουν εκεί και χρήμα πέφτει στην τοπική οικονομία, γιατί κάθε εκτέλεση έρχου δημιουργεί θέσεις εργασίας και μόχλευση στην πραγματική οικονομία. Παρόλο το μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος από την ένταξη ενός έργου μέχρι την δημοπράτησή του, εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας κάναμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αν. Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση για την αποτελεσματική συνεργασία».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα σε τμήματα οδικού δικτύου, στην περιοχή των Δήμων Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ήτοι κατολισθήσεις πρανών, επιφανειακές ρηγματώσεις και καταστροφή οδοστρώματος από ασφαλτοσκυρόδεμα, βλάβες σε τεχνικά έργα όπως σωληνωτών και κιβωτιοειδών οχετών, επενδεδυμένης τάφρου, μικρών γεφυρών (υποσκαφή βάθρων) καθώς και βλάβες στη σήμανση (πινακίδες, στηθαία ασφαλείας, διαγράμμιση). Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Την μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία διενήργησε την διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέψει και την κατασκευή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.