Απόλυτα πετυχημένη η εκδήλωση του Larissa Coffee Show (βίντεο)

Απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση, που θέτει τις βάσεις για την καθιέρωση ενός θεσμού εξωστρέφειας για την πόλη χαρακτηρίζει η Δημοτική Αρχή το Larissa Coffee Show, που πραγματοποιήθηκε στις 24, 25 και 26 Μαΐου 2024, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική εισήγηση, αναφορικά με τον απολογισμό της διοργάνωσης, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης, όσο και σε επίπεδο συμμετοχών, με δεδομένο και το «άγνωστο» της πρώτης φοράς, η Δημοτική Αρχή τήρησε εξαιρετικά υψηλά προδιαγραφών, γεγονός που επιβεβαιώνεται πρωτίστως από τους συμμετέχοντες, αρκετοί εκ των οποίων έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους για την επόμενη χρονιά.

Θα πρέπει να τονιστεί πως είναι η πρώτη φορά, σε επίπεδο ανάλογης διοργάνωσης, που η Δημοτική Αρχή προχωρά άμεσα σε λεπτομερή απολογισμό -πρόθεση που είχε επικοινωνηθεί από την πρώτη στιγμή και υλοποιείται μόλις 30 μέρες μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Όπως τονίζεται στην εισήγηση -η οποία και έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων:

«Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις αγκαλιάστηκαν από την πόλη και τους πολίτες. Μέτριοι υπολογισμοί οδηγούν σε έναν αριθμό  επισκεπτών 13.000-15.000 στη διάρκεια του τριημέρου, αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός ειδικά αν λάβει υπόψη του κάποιος ότι ήταν ένα τριήμερο με μεγάλα αθλητικά γεγονότα (Final Four Euroleague με συμμετοχή Ελληνικών Ομάδων, Παρασκευή και Κυριακή και τελικός Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, το Σάββατο). Επισημαίνουμε την παρουσία επισκεπτών από άλλες Θεσσαλικές πόλεις (Βόλος – Τρίκαλα – Καρδίτσα).

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στην εντυπωσιακή και μαζική παρουσία της νεολαίας της πόλης μας στις εκδηλώσεις που ήταν και ένα μεγάλο στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή. Ο στόχος της εξωστρέφειας υπηρετήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς το Coffee Show της πόλης μας έγινε θέμα σε όλα τα Μ.Μ.Ε., όχι μόνο τοπικά και Θεσσαλικά αλλά και Πανελλαδικής εμβέλειας,  με σημαντικά αφιερώματα, πριν αλλά και μετά το τριήμερο των εκδηλώσεων, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η ζωντάνια της πόλης και των κατοίκων της, οι εκδηλώσεις και η πρωτοτυπία του εγχειρήματος αλλά κυρίως οι δυνατότητες της πόλης. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μια απλά αναζήτηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει το αληθές των παραπάνω.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της παρουσίας μεγάλων χορηγών στο event, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, γιατί αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις ανταγωνισμού σε αυτό το επίπεδο, πράγμα που μόνο να ωφελήσει μπορεί την εξέλιξη του θεσμού. Και η παρουσία του OPEN σαν κεντρικό Ενημερωτικό Μέσο αλλά και της Volton, είναι σημαντικές για το λόγο που αναφέρουμε παραπάνω.

Το σημαντικότερο απ’ όλα ίσως είναι ότι το συγκεκριμένο event μπορεί να εξελιχθεί δυναμικά τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης οργανωτικών παρεμβάσεων και διαμόρφωσης σε ακόμη καλύτερη βάση των συμμετοχών επιχειρήσεων που δένουν με τον καφέ (για παράδειγμα Ζαχαροπλαστικής).

Σημειώνουμε ότι αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα με τους εκπροσώπους των καταστημάτων εστίασης (ΣΙΚΑΕΛ), η οποία και θα συνεχιστεί.

Σε ό,τι αφορά στο οικονομικό σκέλος της εκδήλωσης θεωρούμε ότι οι πόροι που διατέθηκαν αυτή τη χρονιά, μεταφράζονται σε πολλαπλάσια κέρδη για το Δήμο και την πόλη και ότι η επιτυχία του πρώτου Coffee Showθα λειτουργήσει την επόμενη χρονιά πολλαπλασιαστικά  στο επίπεδο των χορηγιών και άρα των εσόδων.

Ταυτόχρονα η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που αφορούσαν την οργανωτική δομή (π.χ. ηλεκτροδότηση, παροχή νερού για τη λειτουργία επαγγελματικών μηχανών καφέ κτλ) θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του κόστους (η αναγκαιότητα λειτουργίας ταυτόχρονα 14 επαγγελματικών μηχανών παρασκευής καφέ, σε συνεχόμενη λειτουργία 10 και πλέον ωρών την ημέρα, 2 επαγγελματικών παγωτομηχανών και ψυγειοκαταψυκτών με νερό συνεχόμενης ροής αντιμετωπίστηκε με την πρωτοτυπία δημιουργίας υπέργειας υδραυλικής εγκατάστασης, κάτι το οποίο θα είναι δεδομένο για την επόμενη διοργάνωση).

Σε κάθε δραστηριότητα τέτοιου περιεχομένου προφανώς και θα υπάρχουν αδυναμίες, ειδικά όταν γίνεται για πρώτη φορά. Πολλές από αυτές θα ξεπεραστούν με την ανάληψη της διοργάνωσης από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό και την ευελιξία που μπορεί να έχει σε σχέση με το Δήμο, σε αρκετές διαδικασίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.