Αραχωβίτης από Λάρισα: Κάναμε σημαντικό έργο στον αγροτικό τομέα

Συνεχίζει την διήμερη επίσκεψή του στο ν. Λάρισας ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο κ. Αραχωβίτης παραχώρησε το πρωί της Τρίτης συνέντευξη τύπου στα Γαφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. «Σκοπός μας έιναι η επικοινωνία με τον αγροτικό κόσμο. Δυστυχώς το σημαντικό μας έργο στον πρωτογενή τομέα δεν μπορέσαμε να τοο επικοινωνήσουμε όπως θα έπρεπε και το είδαμε αυτό στις εκλογές. Κάναμε ένα σημαντικό έργο στο αγροτικό τομέα και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», είπε ο πρώην υπουργός.

Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν όταν ήταν στην κυβέρνηση που είχαν στόχο την φοροελάφρυνση των αγροτών. Αναφερόμενος στις επαφές που έκανε αυτές τις ημέρες στη Λάρισα τόνισε ότι συζήτησε για την στήριξη της κτηνοτροφίας αλλά και των αγροτικών προϊόντων στο Θεσσαλικό κάμπο.

Ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί τροπολογία για τον καταρροϊκό πυρετό για το θέμα των δεν πήραν επιδότηση για την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια. Ζήτησε απ΄την κυβέρνηση να λύση το θέμα με την απόσταξη του τσίπουρου, όπως έκανε ο ίδιος ως υπουργός με σχετική υπουργική απόφαση. Μίλησε για το νόμο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους συνεταιρισμούς τονίζοντας ότι «η σημερινή κυβέρνηση ορισμένες από τις ρυθμίσεις θέλει να τις πάρει πίσω. Αυτό είναι πισωγύρισμα σε λογικές που χρεοκόπησαν τους συνεταιρισμούς», ανέφερε.

Αναφορικά για τις τιμές στο βαμβάκι που φέτος είναι χαμηλές σημείωσε ότι με υπογραφή του ο Βασίλης Κόκκαλης τελείωσε τις ανοιχτές τιμές κάτι που η κυβέρνηση δεν ακολουθεί.

Σχετικά με τις νέες καλλιέργειες τόνισε ότι για την διαδικασία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συνεργαστεί με το ΕΛΓΟ και έκανε προσλήψεις 100 ερευνητών. Μάλιστα σημείωσε ότι «οι νέες καλλιέργειες βοηθιούνται από τις διεθνής συμφωνίες».

Απ΄την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης βασίλης Κόκκαλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά την αδειοδότηση για την βιομηχανική κάνναβη.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά επεσήμανε ότι «τα πεπραγμένα της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν τηνπολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.