Αρβανίτης: Ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των οικογενειών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών

Σε ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left, μέλους της Επιτροπής Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Κώστα Αρβανίτη για την επερχόμενη ακρόαση της Αναφοράς του Συλλόγου Τέμπη 2023 στην Επιτροπή PETI του Ευρωκοινοβουλίου επισημαίνονται τα εξής:

«Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το Έγκλημα των Τεμπών και λίγες μόλις εβδομάδες από τη μεγάλη σχετική εκδήλωση που οργάνωσε ο Κώστας Αρβανίτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο δημοκρατικότερος ευρωπαϊκός θεσμός δίνει πλέον θεσμικά φωνή και πλατφόρμα στους συγγενείς των θυμάτων, στους ανθρώπους αυτούς που με πόνο και αυταπάρνηση ζητούν δικαιοσύνη, καθώς η αναφορά του Συλλόγου Τέμπη 2023 θα συζητηθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην αρμόδια Επιτροπή Αναφορών, στις 18 Μαρτίου.

Ο Σύλλογος των συγγενών των πληγέντων, με εκπρόσωπο την πρόεδρο Μαρία Καρυστιανού είχε καταθέσει την αναφορά προς την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ζητώντας την αρωγή του, εν μέσω της γενικευμένης πλέον συζήτησης για την ποιότητα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, καθώς και τον χειρισμό της υπόθεσης του δυστυχήματος από τις δικαστικές αρχές και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

«Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τις οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, που στην χώρα μας μένει ακόμα ατιμώρητο», σημειώνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι η φωνή της κόρης μου, είμαστε πια η φωνή των νεκρών μας. Αυτή τη στιγμή ακούτε τη φωνή της κόρης μου και των υπολοίπων 56 θυμάτων αυτής της τραγωδίας». Αυτά είπε η Μαρία Καρυστιανού στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 14 Φεβρουαρίου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτή είναι η φωνή, που πρέπει να ακουστεί.

Και θα ακουστεί.

Είμαστε εδώ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.