Ασφυξία και στα νοσοκομεία της Λάρισας – Δεν μπορούν να δεχτούν άλλους ασθενείς

Στην ασφυκτική πίεση που δέχεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια αναφέρθηκε ο Απόστολος Κομνός, διευθυντής της Μ.Ε.Θ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Πολύ δύσκολη μέρα σήμερα», τόνισε ο κ. Κομνός. «Το νοσοκομείο μας αύξησε τα κρεβάτια ΜΕΘ ανά 3, είμαστε στα 27 και δεν νομίζω ότι μπορούμε να αυξήσουμε παραπάνω, είχαμε και δύο εξιτήρια και γεμίσαμε αμέσως. Το ίδιο και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο δίπλα μας. Αύξησε τα κρεβάτια κατά 4 και γέμισαν αμέσως», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο προσθέτοντας ότι ήρθε σε επικοινωνία με νοσοκομείο της Χαλκίδας το οποίο δέχθηκε περιστατικά από Τρίκαλα και Καρδίτσα με αποτέλεσμα να γεμίσει πλέον κι αυτό.

«Η κατάσταση είναι οριακή στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια», υπογράμμισε, «το προσωπικό είναι ένα μεγάλο θέμα. Όλα τα παιδιά αγωνίζονται νυχθημερόν. Το νοσοκομείο δέχεται μεγάλη επιβάρυνση».

«Από τις πληροφορίες που είχαμε φαίνεται ότι η καμπύλη γέρνει προς τα κάτω, έφτασε στο πικ και τώρα κατεβαίνει, αλλά για τις ΜΕΘ δεν πολλά πράγματα, γιατί τα νοσοκομεία είναι ήδη γεμάτα και οι άρρωστοι χειροτερεύουν», πρόσθεσε ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.