Αστυνομικοί: Δεν είναι δυνατόν να επιζητούν κέρδος από την τραγωδία των Τεμπών

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που συνέβη η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων και τις δραματικές συνέπειες αυτής, η Ελληνική Αστυνομία και πιο συγκεκριμένα η αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, υπερέβαλαν εαυτό, σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας μέγιστες υπηρεσίες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με μόνο γνώμονα το ιερό καθήκον και το σεβασμό στους νεκρούς, τους τραυματίες, τις οικογένειες αυτών, καθώς και την απονομή δικαιοσύνης.

Η Ελληνική Αστυνομία από πολλούς φορείς, αλλά και από τις ίδιες τις οικογένειες των θυμάτων, έχει λάβει συγχαρητήρια για τις πολυεπίπεδες υπηρεσίες που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει.

Φτάσαμε στο σήμερα, ένα χρόνο και πλέον μετά την τραγωδία, όπου η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας διαθέτει καθημερινά 20 και πλέον αστυνομικούς για τη φύλαξη των χώρων στους οποίους φυλάσσονται πολύτιμα τεκμήρια, για τη δικαστική διερεύνηση. Όμως με έκπληξη, θυμό και αγανάκτηση, ενημερωθήκαμε από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ότι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), ζητά ενοίκιο για να μεταφερθούν σε στρατόπεδο τα συντρίμμια των δύο τρένων!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιο λάθος έχει γίνει και ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι γραφειοκράτες να επιζητούν κέρδος από αυτή την τραγωδία…. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι παρόλο που στο άρθρο 22 Νόμου 3938)2011, προβλέπεται αμοιβή της Ελληνικής Αστυνομίας για υπηρεσίες προς τρίτους, ουδέποτε ως οργανισμός διανοηθήκαμε και ούτε πρόκειται ποτέ, να ζητήσουμε κάποια αμοιβή.

Συνεχίζουμε αγόγγυστα, να προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας όπου και όσο ακόμα χρειαστεί, με πίστη στο καθήκον και με σεβασμό στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο ανήκει το ΤΕΘΑ, να διαψεύσει ότι υπάρχουν αξιώσεις περί ενοικίου και να προσφέρει άμεσα, ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟ χώρο σε στρατόπεδο της Λάρισας, ως συνεισφορά σε αυτό το δράμα που συνεχίζει να συγκλονίζει τη Χώρα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.