Αυτά είναι τα 7 χωριά της Θεσσαλίας με τα πιο παράξενα ονόματα

Ολόκληρη η ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα είναι γεμάτη ελληνικά χωριά και χωριουδάκια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν συνηθισμένα ονόματα.

Πολλά από αυτά τα συναντάμε μάλιστα σε πολλές περιοχές της χώρας μας.
Υπάρχουν όμως και αυτά με τα περίεργα και πολλές φορές χαριτωμένα και αστεία ονόματα. Μερικά τα βρίσκουμε στον νομό Λάρισας και ίσως να μην τα έχουμε ξανακούσει…

Ας ρίξουμε μια ματιά για να μάθουμε και καλύτερα τον τόπο μας:

Ισιώματα

 

 

Τα Ισιώματα είναι πολύ μικρός οικισμός αλλά και παραλία του Δήμου Αγιάς στην Θεσσαλία και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Βρίσκονται στα παράλια του Νότιου Θερμαϊκού σε απόσταση περίπου 8 χλμ. Α. από το Σκλήθρο, 28 χλμ. ΝΑ. από την Αγιά (έδρα του δήμου) και 64 χλμ. Α.-ΝΑ. από την Λάρισα. Ως ξεχωριστός αναφέρεται για πρώτη φορά το 2001 να απογράφεται στο τότε Τοπικό Διαμέρισμα Σκλήθρου του τότε δήμου Μελιβοίας.  Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 απογράφηκε 1 μόνο κάτοικος ενώ με αυτήν του 2001 ήταν 22.

Κλεισούρα

Η Κλεισούρα βρίσκεται κοντά και δυτικά του Τιταρήσιου ποταμού, περίπου 20 χλμ. ΒΔ. από την Ελασσόνα (έδρα του δήμου) και 60 χλμ. ΒΔ. από την Λάρισα, σε υψόμετρο 520 μέτρα. Βορειοδυτικά είναι τα Γιαννωτά και νοτιοδυτικά η Βαλανίδα ενώ περνάει και η ΕΟ Ελασσόνας – Δεσκάτης. Πρόκειται για αραιοκατοικημένο χωριό του οποίου οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Εκκλησία του χωριού είναι ο Ιερός Ναός Πέτρου και Παύλου (1959) ο οποίος κτίστηκε με ενέργειες των απόδημων κατοίκων.

Αναφέρεται το 1919 στο ΦΕΚ 3Α – 07/01/1919 να προσαρτάται στην τότε κοινότητα Βαλανίδας μαζί με την οποία, σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης, αποτελούν την ομώνυμη κοινότητα που υπάγεται στη Δημοτική Ενότητα Ελασσόνας του Δήμου Ελασσόνας ενώ σύμφωνα με την απογραφή 2011 έχει 109 κατοίκους.

Κοκκίνω

Η (Κοκκίνω ) νέα ονομασία Κιτίκι Φαρσάλων ευρύτερα γνωστή είναι οικισμός της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Διοικητικά ανήκει στην Κοινότητα Καλλιθέας Φαρσάλων, της Δημοτικής Ενότητας Ναρθακίου και υπάγεται στον Δήμο Φαρσάλων.

Κόρακας

Ο Κόρακας βρίσκεται βορειοανατολικά της Λάρισας σε υψόμετρο 120 μέτρα. Αναφέρεται επίσημα για πρώτη φορά, ως ξεχωριστός οικισμός, το 1971 να απογράφεται στην κοινότητα Νέσσωνα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης, μαζί με τον γειτονικό Νέσσωνα αποτελούν την ομώνυμη κοινότητα που υπάγεται στη Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών και σύμφωνα με την απογραφή 2011 δεν έχει μόνιμους κατοίκους.

Κουτσούφλιανη

Η Κουτσούφλιανη είναι χωριό του δήμου Ελασσόνας στο νομό Λάρισας. Πριν την εφαρμογή του συστήματος Καλλικράτης το 2011 το χωριό αποτελούσε μέρος της τοπικής κοινότητας της Βερδικούσας.

Η απογραφή του 2011 κατέγραψε 20 κατοίκους στο χωριό. Η Κουτσούφλιανη ανήκει στην κοινότητα της Βερδικούσας.

Ξυλάδες

Οι Ξυλάδες είναι οικισμός της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Διοικητικά ανήκει στην Κοινότητα Νεράιδας, της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα και υπάγεται στον Δήμο Φαρσάλων.

Οι Ξυλάδες Λάρισας βρίσκονται σε υψόμετρο 219 μέτρων και έχουν πληθυσμό 30 κατοίκων, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Μέχρι το 1928, ονομαζόταν Γενιτσαροχώρι.

Σερίφης

Ο Σερίφης είναι οικισμός της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Διοικητικά ανήκει στην Κοινότητα Βαμβακούς, της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα και υπάγεται στον Δήμο Φαρσάλων.

Ο Σερίφης Λάρισας βρίσκεται σε υψόμετρο 221 μέτρων και έχει πληθυσμό 0 κατοίκων, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011.

 

 

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.