Αυξάνονται τα κρούσματα αλλά όχι οι νοσηλείες στο νοσοκομείο Καρδίτσας

Η άνοδος των κρουσμάτων, που τουλάχιστον το τελευταίο διήμερο εκτινάχθηκε, δεν μεταφράστηκε και σε άνοδο του αριθμού των νοσηλειών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, 8 Ιουλίου, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net.

Και όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (1/7), υπάρχει μείωση νοσηλειών, καθώς από τους 5 ασθενείς στις απλές κλίνες COVID-19, στο ξεκίνημα του μήνα, σήμερα υπήρχε μόνο ένα άτομο νοσηλευόμενο.

Βεβαίως η ανάγκη νοσηλείας δεν προκύπτει άμεσα αλλά η γενικότερη εικόνα που υπάρχει σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι ότι η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων δεν προκαλεί προς το παρόν πίεση στο Σύστημα Υγείας και αυτό είναι παρήγορο.

Επανερχόμενοι στο νοσοκομείο Καρδίτσας θα πρέπει να αναφέρουμε πως πέραν του ενός ατόμου, σε αναμονή αποτελεσμάτων μοριακών τεστ, βρίσκονταν σήμερα Πέμπτη άλλα 8 άτομα, ενήλικες και ανήλικοι, ακολουθώντας την προβλεπόμενη σε αυτές τις περιπτώσεις διαδικασία.

Υπενθυμίζουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα η ΜΕΘ COVID-19 του νοσοκομείου Καρδίτσας έκλεισε και μετατρέπεται σε απλή ΜΕΘ, ενώ όσα περιστατικά χρειασθούν αυξημένης φροντίδας νοσηλεία μεταφέρονται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Λάρισα. Αρχικά μεταφέρθηκαν 3 ασθενείς που ήδη νοσηλεύονταν αλλά έκτοτε δεν έγινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, άλλη διακομιδή.

«Πάτησαν το σκαλοπάτι» των 90.000 οι εμβολιασμοί

Εν τω μεταξύ οι εμβολιασμοί στα 5 εμβολιαστικά κέντρα του νομού Καρδίτσας ξεπέρασαν τους 90.000 την Τετάρτη 7 Ιουλίου και είναι δεδομένο ότι θα ξεπεράσουν τους 91.000 σήμερα Πέμπτη, με την ολοκλήρωση του ημερήσιου κύκλου.

Πιο αναλυτικά χθες το σύνολο ανέβηκε σε 90.916, από τους οποίους οι 51.743 αφορούν σε πρώτη δόση και οι 40.764 σε δεύτερη.

Αυτό που αξίζει να παρατηρήσουμε είναι ότι υπάρχει σαφής πτωτική πορεία, όπως άλλωστε κατέγραψε σε πρόσφατο ρεπορτάζ η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, που καθημερινά γίνεται και μεγαλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν 15 ημέρες γίνονταν περίπου 1.100 ημερησίως, δύο μέρες πριν ήταν κάτω από 900 και χθες μόλις ξεπέρασαν τους 700 (719).

Ένα άλλο στοιχείο που χρήζει αναφοράς, έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο ημερήσιο σύνολο εμβολιασμών, οι δεύτερες δόσεις υπερτερούν των πρώτων δόσεων, σε αντίθεση με ότι γινόταν στο παρελθόν. Γεγονός που επίσης αποδεικνύει πως μειώνονται τα ραντεβού για εξ αρχής εμβολιασμό. Χθες, για παράδειγμα, από τους 719 εμβολιασμούς, πρώτη δόση ήταν 225 και δεύτερη 537.

Πηγή: karditsalive.net

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.