Χιονιάς και ψύχος σαρώνουν την Καρδίτσα- Χωρίς ρεύμα ορεινά χωριά

Έντονη χιονόπτωση και πολικές θερμοκρασίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Π.Ε. Καρδίτσας, έφερε το νέο κύμα κακοκαιρίας. Από τα ξημερώματα ης Πέμπτης, οι πρώτες νιφάδες του χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους επιβεβαιώνοντας τους μετεωρολόγους. Το ύψος του χιονιού στην πόλη της Καρδίτσας έφθανε το απόγευμα α 15 εκατοστά, στη Ρεντίνα του Δ. Σοφάδων το 1 μέτρο, ενώ σε Λίμνη Πλαστήρα και Μουζάκι και ορεινή Αργιθέα (Τύμπνο, Άγιο Νικόλαο) έφθανε τα 40 εκατοστά.

Αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα ήρθαν οι κάτοικοι των Αγράφων, καθώς είχαμε διακοπές ρευματος στην ορεινή ζώνη. Ενδεικτικά κάτοικοι της Μολόχας, αλλά και επισκέπτες αποκλείστηκαν από το χιόνι και έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα, στο σκοτάδι και το κρύο.

Έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να φέρουν μαζί τους στα ΙΧ ους αλυσίδες, έκανε ο αντιπερειφερειάρχης Βασίλης Τσιακος, ο οποίος ανέφερε πως 48 μηχανήματα επιχειρούν επί 24ώρου βάσης από χθες το πρωί για να διατηρήσουν ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο της Καρδίτσας, μήκους 1800 χιλιομέτρων, ανοιχτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.