Χωρίς δωμάτιο στις εστίες μένουν 100 σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου εστιακών φοιτητριών – φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής :

«Την Παρασκευή, 23 Ιουνίου υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση της εφορίας εστιών με θέμα την έγκριση αυτών των «τυχερών» που θα πάρουν δωμάτιο το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Μια συνεδρίαση όπου αναβλήθηκε με ευθύνη του προέδρου της εφορίας των εστιών και με αιτιολογία ότι στην αίθουσα συνεδριάσεων παραβρίσκονταν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου των εστιακών φοιτητών με δυο μελή αυτού.

Καταγγέλλουμε:

Την στάση του πρόεδρου της εφορίας των εστιών απέναντι στο Σύλλογο μας αλλά και στην παραπέρα καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων, αν αυτό συμβεί.

Την γνωστή τακτική να βάλει σε αντιπαράθεση το Σύλλογο μας με τον εκπρόσωπο των φοιτητών στην εφορία.

Το πέρασμα της ευθύνης του κανονισμού λειτουργίας της εφορίας στο σύλλογο μας, όταν είναι γνωστό ότι ακόμα και στην τελευταία τροποποίηση αυτού, πριν περίπου 2 χρόνια ούτε καν ζήτησαν τη γνώμη μας.

Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας ως Σύλλογος ότι δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας να παρευρισκόμαστε σε διαδικασίες που έχουν σχέση με τη ζωή μας στις εστίες. Οι προσπάθειες των διοικούντων της εφορίας να σπείρουν την διχόνοια ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου προσωποποιώντας και δείχνοντας με το δάχτυλο εστιακούς φοιτητές που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες στις εστίες είναι γνώστες εδώ και χρόνια και δεν πιάνουν σε εμάς.

Ήδη από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για μια ακόμα χρονιά δεν θα πάρουν δωμάτιο περίπου 100 συνάδελφοι μας, ακόμα και αν πληρούσανε όλες τις προϋποθέσεις.

Σε μια εποχή που οι γονείς μας μαζί με όλους τους εργάτες παράγουν τον πλούτο της χώρας και με την τεχνογνωσία να έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια δεν χτίζονται νέες εστίες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και των θεσμών, κάτι που πιστά υπηρετούν και οι διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, είναι οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και το πέρασμα την κοινωνικής πολίτικης στο ιδιωτικό κεφάλαιο προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση τους.

Διεκδικούμε:

Να μην μείνει κανένας συνάδελφος μας εκτός εστιών.

Καμία πληρωμή για στέγαση. Να καταργηθεί το χαράτσι των 150-400 ευρώ.

Να γίνει ουσιαστική συντήρηση των κτιρίων.

Να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος προκειμένου να κατατεθούν ενστάσεις.

Χτίσιμο νέων εστιών, με ευθύνη της περιφέρειας, του υπουργείου και της διοίκησης του ΤΕΙ να καλυφτούν εδώ και τώρα όλες οι ανάγκες για στέγαση.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/06/26/choris-domatio-stis-esties-menoun-100-spoudastes-tou-ti-thessalias/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.