«Χωρίζουν την εστίαση στα δύο…»

Η πόλη του καφέ, όπως αρέσκονται να λένε οι Λαρισαίοι την πόλη τους, θα χάσει έδαφος σ’ αυτόν τον τομέα όπως όλα δείχνουν από Δευτέρα 1η Ιουλίου, καθώς πλέον η αγαπημένη συνήθεια θα πληρώνεται… χρυσάφι. Κάτι φυσικά που θα ισχύσει για όλη τη χώρα, αλλά ιδιαίτερα για τη Λάρισα που αποτελεί το ανεπίσημο… σπορ της, καθώς αναλογικά με τον πληθυσμό διαθέτει τα περισσότερα café, τα νέα δεδομένα θα στοιχίσουν πιο πολύ στην καθημερινότητα των Λαρισαίων.

Κι αυτό γιατί όσοι θα απολαμβάνουν το καφεδάκι τους από Δευτέρα στα καφετέριες και σε γυάλινο ποτήρι ή κούπα θα πληρώνουν περισσότερο από εκείνους που θα επιλέγουν απλά το take away, κοινώς θα παίρνουν τον καφέ τους σε πλαστικό και δεν θα κάθονται σε κατάστημα εστίασης.

Όλα αυτά λόγω του ΦΠΑ που θα επανέλθει στο 24% στον σερβιριζόμενο καφέ, ενώ στο 13% θα παραμείνει στο take away.

Οι καφετεριούχοι είναι στα… κάγκελα με την εξέλιξη αυτή, καθώς υπογραμμίζουν πως άλλες ήταν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης προεκλογικά.

«Χωρίζουν την εστίαση στα δύο…»

«Είναι ότι χειρότερο εν μέσω καλοκαιριού. Είναι πολύ άσχημο να μοιράζουν υποσχέσεις πριν τις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει πως η τιμή του καφέ θα μείνει στο 13%. Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίσουμε νέο πρόβλημα τώρα. Το 24% είναι το κερασάκι στην τούρτα στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εστίαση. Δεν γίνεται το εκάστοτε κατάστημα να απορροφήσει και αυτή την τιμή», τονίζει η πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ), κ. Δήμητρα Μπαράτση, προσθέτοντας πως: «Η μελέτη γενικότερα δεν είναι σωστή, διότι στο take away, παραμένει το 13%. Πρόκειται να υπάρξουν μεγάλα προβλήματα τόσο επικοινωνιακά, όσο και λειτουργικά. Ουσιαστικά χώρισαν την εστίαση στα δύο, στο 13% και στο 24%. Εμείς θα προσπαθήσουμε με κάποιες ενέργειες μήπως και βρεθεί λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα».

Σε ότι αφορά το νερό η πρόεδρος, σημείωσε: «Θα υπάρξει επίσης αύξηση στο νερό, πρέπει να δούμε τι θα γίνει. Πάμε σύμφωνα με την κατάσταση στην Ευρώπη, αλλά εδώ στην Ελλάδα ούτε το νερό χρεώνουμε, ούτε άλλες χρεώσεις υπάρχουν στον καφέ».

Πηγή: onlarissa.gr
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.