Δείτε ποιο χωριό της Θεσσαλίας αποκαλούν «δεύτερη Αράχωβα»

Όταν έρχεται η ώρα να διαλέξεις σε ποιο μέρος της Ελλάδας πρέπει να πας διακοπές ή μια εκδρομή έστω ένα Σαββατοκύριακο, τότε σίγουρα οι επιλογές που σου έρχονται στο μυαλό είναι πολλές. Κάποιες από αυτές, βέβαια, αποτελούν σταθερές αξίες και αγαπούμε να επιλέγουμε συχνά. Ένα από αυτά είναι και η Ελάτη Τρικάλων και όχι άδικα. Ένας πετρόχτιστος οικισμός, ένα παραδεισένιο μέρος που χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα. Και αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ εκεί, μάλλον ήρθε η ώρα. Θα μας θυμηθείς. Ένα από τα πιο ξεχωριστά και φημισμένα μέρη της Θεσσαλίας. Συνδυάζεται άνετα και με ταξίδι στα Τρίκαλα που αποτελεί τον must προορισμό για φθινόπωρο και χειμώνα.

Η Ελάτη αποτελεί το µεγαλύτερο χωριό του ορεινού όγκου των Τρικάλων. Ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα χωριά το οποίο έχει και μεγάλη τουριστική κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου. Φτάνοντας εκεί αρχικά θα δεις ένα καταπράσινο τοπίο και στην πραγματικότητα ένα χωριό πνιγμένο στα έλατα και τα άλλα είδη δέντρων. Το σκηνικό συμπληρώνουν τα γραφικά και προσεγμένα ξύλινα και πέτρινα σπιτάκια τα οποία σε παραπέμπουν περισσότερο σε χωριά της Ελβετίας. Και εξάλλου δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει η Ελάτη από αυτά.

Ένα γραφικό χωριό το οποίο είναι τριγυρισµένο από την πυκνή ορεινή βλάστηση και δημιουργεί μια παραμυθένια εικόνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελάτη διεκδικεί τον τίτλο της «δεύτερης Αράχωβας» για την κοσµοπολίτικη αλλά και ταυτόχρονα την γραφική ατµόσφαιρά της.

Πηγή: exploringgreece.tv

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.