«Δεν ήμασταν αποφασιστικοί με το εμβόλιο και το πληρώσαμε…»

Θρήνος για την απώλεια του 54χρονου Λαρισαίου εκπαιδευτικού από το Μεγάλο Μοναστήρι που δίδασκε σε σχολείο του Βελεστίνου και οποίος «έφυγε» από τη ζωή μετά από 17 μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την σύζυγό του που μίλησε στην εκπομπή “Tlive”δεν είχε κάνει το εμβόλιο, αλλά δεν ήταν αρνητής: «Δεν το είχε κάνει, φοβόταν, ήταν επιφυλακτικός. Παλαντζάραμε και οι δύο, δεν ήμασταν σίγουροι. Μια λέγαμε θα το κάνουμε, μια φοβόμασταν, ακούγαμε για παρενέργειες και δεν το αποφασίζαμε. Κάποια στιγμή όμως λέγαμε να το κάνουμε κατά το φθινόπωρο για να πιάσει το χειμώνα που είναι πιο άγρια τα πράγματα, αλλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα. Φοβόμασταν τον κορωνοϊό, φοβόμασταν το εμβόλιο, ήμασταν ανάμεσα στα δύο, πότε η ζυγαριά έγερνε προς τη μία πλευρά, πότε δεν ήμασταν αρκετά αποφασιστικοί και αυτό το πληρώσαμε…».

Συνεχίζοντας η σύζυγος του άτυχου εκπαιδευτικού η οποία έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου, καθώς της το ζήτησε όπως υποστηρίζει, ο ίδιος ο άνδρας της την πρώτη εβδομάδα της νοσηλείας του, αναφέρει: «Έκανα ήδη την πρώτη δόση και σε λίγο θα κάνω την δεύτερη, ήταν επιθυμία του συζύγου μου, την πρώτη εβδομάδα που μπορούσε να μιλήσει και μου έλεγε, κάνε σε παρακαλώ το εμβόλιο, κάναμε λάθος».

Καταλήγοντας η σύζυγος του καθηγητή τονίζει: « Εγώ θέλω να δώσω δύο μηνύματα, το ένα είναι ότι δεν πρέπει να θυμώνουν με τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μία επιφύλαξη απέναντι στο εμβόλιο, για κάποιο λόγο δεν πείστηκαν. Δεν είναι όλοι αρνητές ή αυτό που λένε… ψεκασμένοι, είναι και άνθρωποι που απλώς φοβούνται. Ακούνε απόψεις και μπερδεύονται. Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι τα πράγματα τελικά είναι τόσο άγρια, που το εμβόλιο είναι μονόδρομος».

Αναφερόμενος στον άτυχο εκπαιδευτικό λέει: «Φορούσε μάσα και προσπαθούσε να κρατάει αποστάσεις. Σκεφτότανε να φτιάξει και κάποια πλέξιγκλας για τις έδρες στις αίθουσες του σχολείου. Έπαιξε μεγάλο ρόλο το βάρος του, αλλά νομίζω θα είχε περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει κάνοντας το εμβόλιο, από αυτά που βλέπω τριγύρω μου και ακούω».

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.